Studentenprogramma Ben jij eerste generatie (aankomend) student hbo/wo?
Of je nu in je bachelor- of masterfase zit van jouw studie, bij Giving Back ben je aan het goede adres! Heeft nog niemand in jouw familie in Nederland gestudeerd? Wij matchen studenten met een persoonlijke mentor uit het bedrijfsleven om alles uit hun talent en studie te halen. Je krijgt een mentor die werkzaam is bij een van onze partners: A&O ShearmanBayer, Cargill, DIF Capital Partners, FreshfieldsMicrosoft, Politie Nederland of PwC

Het doel is om hen te ondersteunen bij hun studie, ontwikkeling en toekomst. Naast het mentortraject biedt Giving Back workshops, trainingen, zakenreizen, maatschappelijke projecten en bindingsevenementen waarbij studenten elkaar kunnen ontmoeten en kunnen werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast wordt je automatisch lid van de Giving Back Students Community (GBSC)

 Haal alles uit jouw talent en meld je aan voor het Giving Back Studentenprogramma. Meer weten? Scroll dan verder!

Bachelorprogramma

Het Bachelorprogramma is een uniek programma voor persoonlijke en professionele ontwikkeling naast je studie. Het richt zich op eerste generatie hbo- en wo studenten, duurt 24 maanden en bestaat uit twee onderdelen:
- een Activiteitenprogramma i.s.m. GBSC met jaarlijks vele workshops, bedrijfsbezoeken, studiereizen en (sportieve en sociale) evenementen en
- een Mentorprogramma waarbij we jou één-op-één koppelen aan een persoonlijke mentor van een van onze partners die jou laat kennismaken met nieuwe activiteiten, plaatsen, mensen, omgangsvormen en zienswijzen. 

Tevens word je automatisch lid van de Giving Back Students Community (GBSC), onze studentenvereniging van ca. 400 leden.

Let op: jaarlijks zijn er maar 150 plekken beschikbaar! Dus ben jij eerste generatie student en heb je interesse? Klik op de link hieronder, laat je gegevens achter en ontdek wat het Studentenprogramma voor jou kan betekenen.

Je kunt je ieder jaar tot 30 juni aanmelden voor het programma dat in september begint.

Wat haal je eruit?

 • Ben jij eerste generatie (aankomend) student in september? 
 • Weet jij hoe jij het meeste haalt uit jouw talent tijdens jouw studie?
 • Of kun je hier nog wat hulp bij gebruiken van iemand uit het bedrijfsleven? 
 • Heb jij behoefte om je netwerk te vergroten? 
 • Wil jij sparren over studiekeuze vraagstukken? 
 • Wil jij je persoonlijk ontwikkelen?
 • En wil je nog meer eerste generatie Studenten ontmoeten en leuke activiteiten ondernemen?
Kijk ­čĹë­čĆŻ­čĹë­čĆ┐­čĹë­čĆż­čĹë­čĆ╗ hier waarom jij mee zou moeten doen aan het Studentenprogramma van Giving Back.

Masterprogramma

Ben jij eerste generatie student en start jij (binnenkort) met je Master? Dan is het Masterprogramma van Giving Back wellicht iets voor jou!

Als onderdeel van onze cross-culturele mentoringprogramma's hebben we voor Studenten in hun masterfase een grensverleggend en uitdagend programma ontwikkeld dat zich richt op de transitie van Student naar Young Professional. Dit programma is een co-creatie van Giving Back en onze partnerorganisaties.

Het Masterprogramma bestaat uit inhoudelijk uitdagende Masterclasses waarbij je een kijkje achter de schermen krijgt bij onze partnerorganisaties door middel van lezingen, workshops door vooraanstaande sprekers, excursies, discussies, casestudies en praktijkopdrachten. Daarnaast krijg je een speciaal hiervoor geselecteerde mentor op C-level die je ondersteunt tijdens dit traject. Een programma dat gericht is op de volgende stap: jouw toekomst als Young Professional!

Het Masterprogramma loopt van oktober tot begin juni. Selectiegesprekken vinden in mei, juni en juli plaats. Vanaf augustus gaan we starten met de matching voor de lichting die start in het najaar.

Wil jij alles uit je talent halen en je nog beter voorbereiden op jouw aankomende carriere als Young Professional? Dan is het Masterprogramma van Giving Back echt iets voor jou. In oktober start de nieuwe lichting. Aanmelden kan nu al. Wil je meer weten? Dat snappen we. Laat je gegevens achter via een klik op onderstaande button en ontdek wat het Masterprogramma voor jou kan betekenen. 

Let op: het Masterprogramma biedt plaats aan maximaal 25 speciaal geselecteerde, studenten. 

Veelgestelde vragen

Ben jij eerste generatiestudent en wil je het meeste uit je talent halen? Start je met je Bachelor of zit je in het tweede jaar? Of start je binnenkort met je Master? Dan is het Giving Back Studentenprogramma, bestaande uit het Bachelor- en het Masterprogramma wellicht iets voor jou! Hieronder hebben we de meest gestelde vragen met antwoorden voor je verzameld. 

Mocht je toch nog vragen hebben of wil je eerst één-op-één bespreken of het Studentenprogramma bij jouw ambitie past, neem dan contact met ons op via onderstaand contact formulier.

Hoe zit het Studentenprogramma in elkaar?

Het Studentenprogramma richt zich op talentvolle en ambitieuze HBO- en WO studenten. Deze groep bestaat zowel uit oud-Giving Back-scholieren, als zogenoemde ‘zij-instromers’: horizontale instroom van studenten die niet eerder deelnamen aan het Giving Back Scholierenprogramma. Het programma bestaat uit twee onderdelen:

1) Een mentorprogramma, dat een belangrijk onderdeel van het studentenprogramma vormt. Gedurende het programma koppelen we een student een-op-een aan een persoonlijke mentor van een van onze partners. De mentor begeleidt zijn of haar student door te inspireren en te ondersteunen, met name op het gebied van professionele ontwikkeling.

2) Activiteitenprogramma: alle Giving Back-studenten worden lid van de Giving Back Students Community (GBSC). Dit is een enthousiaste studenten vereniging die volledig wordt gerund door de studenten zelf. De georganiseerd activiteiten zijn ondersteunend aan hun ontwikkeling en sluiten aan bij de verschillende studiefases van de studenten. Bijvoorbeeld: workshops, trainingen, netwerkbijeenkomsten, bedrijfsbezoeken, (sportieve) evenementen en studiereizen. Tegelijkertijd biedt GBSC de studenten de ultieme kans om bestuurservaring op te doen.

Wil je weten wat het Studentenprogramma jou kan bieden?
Laat dan hier je gegevens achter en we informeren je in enkele mails over het Studentenprogramma dat past bij jouw studiefase.

Hoe is het Masterprogramma opgebouwd?

Het Masterprogramma is een co-creatie van Giving Back en onze Partnerorganisaties. Het programma duurt 10 maanden (september – juni) en combineert twee onderdelen:
1. een activiteitenprogramma, bestaande uit 7 Masterclasses,
2. en een op maat gesneden mentortraject, waarbij je gekoppeld wordt aan een mentor op C-Level van een van onze partnerorganisaties.

Aanmelden die je hier.

Welk onderwerp staat centraal tijdens de Masterclasses?

Het Masterprogramma bevat verschillende Masterclasses die elk een hele dag duren en die gericht zijn op de transitie van student naar professional. Het centrale thema is Duurzaamheid. Naast aandacht voor zaken als People, Planet en Profit gaat het nadrukkelijk ook over duurzaam leren en duurzame ontwikkeling. Uitgangspunten hierbij zijn Persoonlijke Ontwikkeling en Professionele Ontwikkeling. Kortom: hoe zorgen bedrijven dat zij klaar zijn voor de toekomst en dat hun medewerkers én de wereld rondom daar ook klaar voor is? En hoe kun jij zorgen dat jij klaar bent voor jouw toekomst?

Hoe zijn de Masterclasses opgebouwd?

De Masterclasses duren steeds een hele dag en worden over het algemeen gepland op een donderdag of vrijdag. We houden hierbij zoveel als mogelijk rekening met de verschillende tentamenperiodes. De data worden deze zomer definitief en dan direct gecommuniceerd. Aanwezigheid bij de Masterclasses is verplicht voor alle deelnemers. 

Tijdens deze Masterclasses zijn we steeds te gast bij een andere partner.
Je krijgt een kijkje achter de schermen van deze gerenommeerde bedrijven door middel van lezingen door vooraanstaande sprekers, excursies, discussies, casestudies en praktijkopdrachten. En dat alles verweven met een flinke portie persoonlijk leiderschap waardoor jij jezelf beter leert kennen en weet wat er straks van je verwacht wordt.

Een programma dus dat gericht is op de toekomst: jouw toekomst en de toekomst van de bedrijven.
Naast het opdoen van kennis, kunde en vaardigheden vormen de Masterclasses een unieke manier om kennis te maken met medewerkers van de partnerbedrijven en zo je netwerk uit te breiden.

Grijp jij de mogelijkheid om een stage, bijbaan of afstudeerplaats te regelen bij een van onze partners?

Zijn er nog andere onderdelen tijdens de serie Masterclasses?

Tijdens de serie Masterclasses ga je in groepjes aan de slag met een business case. Hierin worden jullie uitgedaagd om met een oplossing voor een reëel probleem te komen op het gebied van duurzaamheid. Dit vereist samenwerking en bundeling van krachten. De benodigde informatie haal je uit de praktijk van onze partnerorganisaties, waardoor je de partners en hun medewerkers nog beter leert kennen. En ook het groepsproces dat nadrukkelijk plaatsvindt tijdens het uitwerken van de business case is een bron van nieuwe inzichten en vaardigheden. Tijdens de laatste Masterclass presenteert iedere groep haar bevindingen aan een jury, bestaande uit personen uit het hoogste echelon van onze partnerbedrijven.

Wat is het profiel van de Giving Back Masterstudent?

Je bent deelnemer aan het Studentenprogramma en/of lid van GBSC. Je bevindt je op 1 oktober en/of op 1 april in de Masterfase van je studie. Je bent pro-actief, je creëert en grijpt kansen en je bent vastberaden om je eigen toekomst vorm te geven.

Hoe verloopt de selectieprocedure voor het Masterprogramma?

Je CV, filmpje en cijferlijst van je Bachelorfase worden gebruikt voor de eerste selectieronde. Hierbij wordt gekeken naar:
- de studiefase waarin je je bevindt (je dient je op 1 oktober of op 1 april in de Masterfase te bevinden);
- jouw motivatie voor deelname;
- nevenactiviteiten en ervaring buiten studie;
- cijfers Bachelorfase.

De tweede ronde bestaat uit een selectiegesprek. De selectiegesprekken worden ingepland in de maanden juni en juli.

Wat biedt het Giving Back Bachelorprogramma jou?

Het Giving Back Bachelorprogramma biedt jou lidmaatschap van de Giving Back Students Community (GBSC) met een inspirerend programma bestaande uit workshops, (internationale) bedrijfsbezoeken, teambuilding in de Ardennen, studiereizen en natuurlijk veel gezelligheid (Lidmaatschap van GBSC is verplicht). Daarnaast word je voor 24 maanden gekoppeld aan een persoonlijke mentor van één van onze partners uit het bedrijfsleven (bekijk hier alle Giving Back Partnerbedrijven) om je te begeleiden tijdens je studie en beroepskeuze.

Daarnaast biedt deelname aan het Studentenprogramma jou mogelijkheden tot bijbanen en stages bij onze (internationale) partnerorganisaties. Bovendien krijg je toegang tot een netwerk van meer dan 150 andere high potentials en professionals uit het bedrijfsleven. Zo kun je je eigen professionele netwerk op gaan bouwen.

Let op: jaarlijks zijn er maar 150 plekken beschikbaar! Dus ben jij eerste generatie student en heb je interesse? Klik hier, laat je gegevens achter en ontdek wat het Studentenprogramma voor jou kan betekenen.

Waarom deelnemen aan ons Bachelorprogramma?

Het Giving Back Bachelorprogramma is een ontwikkelingsgericht programma van twee jaar met mentor-begeleiding en interessante workshops. Zo krijg je de gelegenheid intensief met je talenten en carrière bezig te zijn. Het doel van het programma is om je persoonlijke en professionele ontwikkeling te stimuleren én om het bedrijfsleven actief kennis te laten maken met nieuw jong talent. Het programma is voor jou interessant, want:
1) Je wilt een duidelijke richting bepalen voor je studie en carrière,
2) Je wilt persoonlijk groeien in je vaardigheden en talenten,
3) Je wilt een netwerk opbouwen onder talentvolle ambitieuze leeftijdsgenoten en professionals in het bedrijfsleven,
4) Je wilt je horizon verbreden en de wereld van het bedrijfsleven leren kennen,
5) Je zoekt ondersteuning tijdens je studie en het vinden van een stage/baan.

Voor wie is het Bachelorprogramma bedoeld?

Je kunt deelnemen aan het programma als je je herkent in onderstaande beschrijving:

1) Je bent eerste generatie* (aankomend) student aan het hbo/wo en je woont of studeert idealiter in de Randstad,
2) Je bent ambitieus: je ziet én pakt kansen, je bent pro-actief,
3) Je wilt graag je netwerk uitbreiden door samen met andere studenten actief deel te nemen aan activiteiten, workshops, reizen en uitdagende events die GBSC voor je organiseert,
4) Je wilt je talenten ontwikkelen en jezelf professioneel versterken,
5) Je hebt brede interesses en bent leergierig en nieuwsgierig,
6) Je bent bereidt een commitment voor twee jaar met een mentor aan te gaan om zo alles uit jouw talent en je studie te halen.

eerste generatie (aankomend) student betekent dat je (één van) de eerste binnen je familie/directe omgeving die in Nederland studeert. Wanneer jouw broer/zus ook studeert, kun je je ook aanmelden. 

Heb je interesse in het Bachelorprogramma en wil jij weten wat jij eruit zou kunnen halen?

Om jou alles te laten ontdekken over het Bachelorprogramma, bieden we je alle informatie die in enkele mails jouw kant op komen. Laat hier je gegevens achter en je ontvangt van onze alle informatie die je nodig hebt èn de mogelijkheid om je ook aan te melden.

Uit welke onderdelen bestaat het Bachelorprogramma?

Het Bachelorprogramma duurt tenminste twee jaar en bestaat uit twee onderdelen:
1) Een één op één mentortraject, waarbij je gematcht wordt aan een mentor die werkt bij één van onze Partnerbedrijven;
2) GBSC-activiteiten gericht op ontwikkeling, inspiratie en fun.

Wat houdt het mentortraject binnen het Bachelorprogramma in?

Je wordt gematcht met een mentor die een goede positie heeft in het bedrijfsleven of de overheid. Jouw mentor is werkzaam bij één van de partnerorganisaties van Giving Back. Je mentor kan je bijstaan in je persoonlijke en professionele ontwikkeling en het vergroten van je netwerk. Daarnaast kan hij of zij een belangrijke rol spelen in het persoonlijk inspireren en motiveren om meer uit jezelf te halen.

Je mentor kan je helpen met vragen als: ‘Wat zijn mijn unieke talenten en hoe kan ik die het beste inzetten? Hoe kan ik mezelf het beste introduceren bij een bedrijf en wat zijn de do’s en dont’s in het bedrijfsleven? Wat wil ik met mijn studie gaan doen, hoe plan ik mijn carrièrepad?’. Jij en je mentor spreken regelmatig met elkaar af en bepalen samen hoe jullie het traject willen invullen, afhankelijk van wat jij als student van je mentor zou willen leren. Dit vraagt van zowel de mentor als van jou een inspanning en verantwoordelijkheid. Meedoen met een van de Giving Back programma's is vrijwillig, maar niet vrijblijvend!

Start jij in september met je Bachelor of zit je nog twee jaar in je Bachelorfase en heb je interesse in het Bachelorprogramma? 
Laat dan hier je gegevens achter en we informeren je in enkele mails over het Bachelorprogramma.

Wat kan ik verwachten van het lidmaatschap bij GBSC?

De Giving Back Students Community (GBSC) is een inspirerende, enthousiaste en diverse studenten community die zijn kracht put uit de inzet en aanwezigheid van studenten. Als lid van GBSC neem je deel aan verschillende activiteiten en workshops, voor én door leden georganiseerd. Voorbeelden zijn: begin- en eindfeest, teambuilding in de Ardennen, workshops met onderwerpen als solliciteren, feedback, consultancy, personal branding, etc., bedrijfsbezoeken en (internationale) studiereizen. GBSC biedt je ook de unieke kans om plaats te nemen in het bestuur of een commissie om zo waardevolle bestuurservaring op te doen.

Wat zijn de criteria voor deelname aan het Bachelorprogramma?

We zoeken gemotiveerde en ambitieuze studenten.

Indien je jezelf herkent in onderstaande, dan nodigen we je graag uit om jezelf aan te melden:
- Je bent in september aankomend jaar student aan het HBO/WO*;
- Je bent (een van) de eerste binnen je familie/naaste omgeving die in Nederland studeert;
- Je bent talentvol en ambitieus en kunt duidelijk maken waarom dit programma voor jou belangrijk is om een groei door te maken;
- Je vindt het leuk om samen met anderen actief deel te nemen aan activiteiten, workshops, reizen en uitdagende events;
- Je wilt meer over jezelf leren en je talenten ontwikkelen;
- Je hebt brede interesses en bent leer- en nieuwsgierig;
- Je bent bereid jouw mentor en je medestudenten iets mee te geven: Giving Back;
- Je kunt je committeren aan de tijdinvestering die het programma van je vraagt: minimaal vier uur per maand.

* Let op: ook al weet je nog niet of je geslaagd bent voor je eindexamen HAVO/VWO, je kunt je toch al aanmelden en na de uitslag herbevestigen of je deel kunt nemen.

Wat zijn de kosten van deelname aan het Bachelorprogramma?

Deelnamekosten van het Bachelorprogramma bestaan uit de contributie van de GBSC à 60 euro per jaar via automatische incasso. Voor sommige activiteiten (zoals bijvoorbeeld studiereizen) wordt een eigen bijdrage gevraagd, overige workshops zijn kosteloos. Deelname aan de activiteiten is vrijwillig, maar niet vrijblijvend: we verwachten een actieve deelname.

Hoe kan ik me aanmelden voor het Bachelorprogramma?

Wil je graag meedoen? Meld je dan direct aan voor de het Bachelorprogramma dat iedere September start!

1) Klik op deze link om het online aanmeldingsformulier in te vullen. Neem hier graag even de tijd voor om dit zo uitgebreid mogelijk in te vullen, zodat we in een later stadium een betere match met één van de mentoren kunnen maken. Deadline voor aanmelden is 30 juni.
2) Zo snel als mogelijk krijg je bericht van ons en nodigen we je uit voor een informatiebijeenkomst.
3) Als je voldoet aan alle criteria en nog steeds enthousiast bent, volgt een selectiegesprek met Giving Back (mei tot juli, op afspraak). Tijdens dit gesprek vertel je wat meer over jezelf en je motivatie om mee te doen aan het programma.
4) Gedurende de zomervakantie beoordelen we of je geselecteerd bent voor het programma en probeert Giving Back iedere student te matchen aan een mentor. Eind augustus krijg je hier nader bericht over.
5) Het programma start in september met een matchingsbijeenkomst (verplichte bijeenkomst!) waar je je mentor voor het eerst ontmoet.
6) In oktober of november is er een Teambuildingsdag (hele dag) voor alle studenten en hun mentoren. Deelname hieraan is verplicht.

NB: Het activiteiten programma van GBSC start vanaf medio september. Vanaf dan zullen aanvullende GBSC-activiteiten plaatsvinden waaraan je kunt deelnemen. Deze worden in september bekend gemaakt.

Wat is de Giving Back Students Community?

De Giving Back Students Community is een inspirerende, enthousiaste community die zijn kracht put uit de tomeloze inzet van studenten. GBSC investeert tijd, energie en aandacht omdat deze studenten het belangrijk vinden rolmodel te kunnen worden, zodat het bedrijfsleven een afspiegeling wordt van de samenleving.

De vijf waarden
Hoop, Respect, Enthousiasme, Verantwoordelijkheid en Vrijgevigheid (Terug Geven). Dit zijn de vijf waarden waarmee GBSC studenten begeleidt bij het opbouwen van een toekomstige succesvolle carrière in het bedrijfsleven of in de publieke sector. In samenwerking met verschillende partners ontwikkelen ze een interessant en leerzaam jaarprogramma vol activiteiten.

Doelstellingen
De GBSC helpt jou als student om het maximale uit jezelf en je studie te halen en je studie op de rails te krijgen. Gedurende je studie word je bijgestaan, geholpen, geïnformeerd en geadviseerd. Je wordt daarnaast goed voorbereid op de arbeidsmarkt, om na de studie voortvarend aan de slag te kunnen. Het belang van netwerken en persoonlijke ontwikkeling staat centraal in het programma van de GBSC. Dit komt terug in de verschillende workshops en events. Een juiste manier van netwerken wordt je niet alleen geleerd, ook worden er mogelijkheden geboden om een netwerk op te bouwen of uit te breiden.

Familie
Maar bovenal is GBSC een familie. GBSC groeit samen met elke ervaring. Door de steun die de leden elkaar geven, moedigen ze elkaar aan om te blijven ontwikkelen op een manier die vooral ook heel erg leuk is.

Ik wil stage lopen in de VS. Helpen jullie daar ook bij?

Met een stage vinden in the USA niet, dat mag je zelf organiseren. Echter sinds 2017 werken wij samen met The NAF waarbij je als Giving Back student in aanmerking komt voor een beurs voor jouw stage in de VS wanneer je je aanmeldt voor het Dekker-Padget Dutch2USA Internship Program.

Om in aanmerking te komen voor een beurs om in de VS stage te kunnen lopen gelden de volgende minimumeisen:
 • Je staat ingeschreven als voltijdstudent aan een Nederlandse hoger onderwijsinstelling (HBO of WO)
 • Je stage is goedgekeurd door je universiteit, met of zonder toekenning van studiepunten
 • Je kennis van het Engels is voldoende
 • Zonder de beurs van het Dekker-Padget Dutch2USA Stageprogramma heb je onvoldoende financiële middelen om je stage te financieren
 • U bent 18 jaar of ouder op de datum waarop je jouw aanvraag indient
 • Je bent minimaal tweedejaars student op het moment van vertrek
 • Je hebt een stagemogelijkheid in de VS of bent bezig met het vinden van een dergelijke mogelijkheid
 • Je stage voldoet aan de eisen van de Amerikaanse overheid voor een J-1 visum
 • Je studieresultaten zijn voldoende om de stage te voltooien
Op dit moment is het door omstandigheden vooralsnog niet eenvoudig een visum op korte termijn te verkrijgen. Echter aanmelden voor de selectie voor deze beurs is wel gewoon mogelijk! Er zijn drie deadlines voor aanmelden:
 • 31 maart voor stages die starten in de zomer en herfst
 • 15 juli voor stages die starten in de herfst en winter
 • 30 september voor stages die starten tussen lente en zomer

Meer weten? Lees dit artikel.
Meer informatie over voorwaarden en/of direct aanmelden kun je hier doen.

Word ik automatisch lid van GBSC?

Wanneer je deelneemt aan het Bachelor- of Masterprogramma wordt je automatisch lid van onze Giving Back Students Community oftewel GBSC. Je betaalt jaarlijks contributie. Dit wordt eind september geind door de penningmeester. 

Lid zijn van GBSC levert je ontzettend veel op! Tijdens jouw mentorprogramma kun je namelijk al tal van activiteiten, workshops, maatschappelijke projecten, bindingsactiviteiten en buitenlands trips voor diverse studiefasen. Ook maak je door het jaar heen op laagdrempelige manier kennis met de partnerorganisaties van Giving Back naast uiteraard de organisatie waar je mentor werkzaam is.

Neem contact op met Givingback

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.