Freshfields Bruckhaus Deringer

Wat is de missie van Freshfields?
Wij streven ernaar een omgeving te creëren waarin verschillen worden gewaardeerd, waarin iedereen wordt aangemoedigd inclusief te werken en leiding te geven en waarin kan worden gewerkt aan een betere toekomst voor onze klanten, onze mensen en de communities waarin we leven en werken.

Waarom zijn jullie partner van Giving Back geworden?
Wij voelden ons direct zeer aangetrokken tot de missie van Giving Back om talentvolle jongeren voor wie studeren in hun omgeving geen vanzelfsprekendheid is, kansen te bieden door middel van mentoren programma’s. Als advocatenkantoor zetten wij in op het ontwikkelen van toptalent. Tegelijkertijd onderkennen wij dat een succesvolle carrière voor sommige getalenteerde jongeren een uitdagender of moeilijker pad kent vanwege bijvoorbeeld sociale, educatieve of financiële achtergrond of gebrek aan connecties. Wij vinden dat wij een verantwoordelijkheid hebben om dit aan te pakken en zien onze samenwerking met Giving Back als een geweldige manier om hieraan een steentje bij te dragen. Daarnaast stelt het mentor programma onze mensen in staat om op een zeer persoonlijke en concrete wijze impact te maken in het leven van een student en op die manier iets ‘terug te geven’.

Waarom geloven jullie dat (culturele) diversiteit werkt?
Onderzoek wijst uit dat bedrijven met diverse teams vaak beter in staat zijn om toptalent aan te trekken en beter scoren op medewerkerstevredenheid en klantgerichtheid. Wij vinden echter in de eerste plaats dat focussen op diversiteit en inclusie simpelweg het juiste is om te doen. Als bedrijf opereren wij niet in een silo: wij maken onderdeel uit van een gemeenschap en streven ernaar die gemeenschap gelijker en eerlijker te maken voor iedereen.

Hoe geven jullie daar als bedrijf aandacht en vorm aan?
Binnen Freshfields zijn een aantal initiatieven ontwikkeld om ervoor te zorgen dat we een inclusieve cultuur bevorderen waarin iedereen de kans krijgt om zich te ontwikkelen (voorbeelden hiervan zijn onze workshops over inclusief leiderschap en onze reverse mentorprogramma.). Maar ook extern proberen we impact te maken door diverse programma's gericht op het bieden van kansen aan minder bevoorrechte jongeren. Voorbeelden hiervan zijn het Freshfields Stephen Lawrence Scholarship Scheme, het Freshfields Aspiring Professionals Programme, in samenwerking met de Social Mobility Foundation en in Amsterdam, onze samenwerking met Bridges Network en Giving Back. Wij publiceren voorts jaarlijks ons D&I rapport waarin wij rekenschap geven van onze D&I strategie en de voortgang die wij hebben geboekt ten opzichte van onze doelstellingen.

Wat bieden jullie onze studenten?
Wij bieden de Giving Back studenten enthousiaste Freshfields professionals aan die zich als mentor graag persoonlijk willen inzetten voor hun mentees door als sparringpartner te fungeren, connecties en netwerken in te zetten en een luisterend oor te bieden. Tegelijkertijd zal er geen twijfel over bestaan dat onze mentoren ook veel zullen leren van de studenten en wij hopen dan ook dat de match making leidt tot mooie, duurzame connecties!

>> Meer over www.freshfields.com

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.