PwC

PwC wil bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij en helpen bij het oplossen van belangrijke problemen. Dat is onze purpose en daarmee de toetssteen voor de dingen die we doen of willen gaan doen, en voor het bepalen of iets een succes is. Onze waarden gebruiken we als criteria om prioriteiten te stellen en beslissingen te nemen. Zij staan voor wat wij belangrijk vinden. Wij zitten in 157 landen met meer dan 276.000 mensen. Bij PwC in Nederland werken ruim 5.400 mensen met elkaar samen op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten.

Waarom zijn jullie partner geworden van Giving Back?
Bij PwC sta je als accountant, adviseur of belastingspecialist midden in de maatschappij. Ons werk heeft een directe impact op de maatschappij en daar handelen we ook naar. We leveren graag een bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken; corporate social responsibility (CSR) is een onmisbaar onderdeel van onze dienstverlening en manier van werken. In lijn hiermee en met onze diversiteitsdoelstellingen zijn we een partnership met Giving back aangegaan. Wij zetten ons graag in als mentor voor de stichting Giving Back, om zo ambitieuze scholieren en studenten, voor het merendeel met een multiculturele achtergrond te ondersteunen bij hun studiekeuze, de start van een succesvolle carrière en het opbouwen van een relevant netwerk.

Waarom werkt diversiteit en hoe werkt dat bij jullie organisatie?
Diversiteit zorgt voor meer kwaliteit en PwC ziet onderwijs als een centrale pijler van de maatschappij. Daar dragen we graag aan bij. Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit én de diversiteit van onze mensen. Verrassende inzichten en innovatieve en onconventionele oplossingen voor onze klanten komen voort uit een samenspel van zienswijzen, culturen, kennis en ervaringen. Bij PwC willen we die verschillen erkennen en waarderen. Daarom is diversiteit een van onze strategische speerpunten. Door die aandacht ontstaat ruimte voor gevarieerde kwaliteiten en perspectieven. Die hebben we nodig om de problemen van klanten op te lossen en te bouwen aan vertrouwen. Wij waarderen de diversiteit van onze mensen, in achtergronden en aandachtsgebieden. Simpelweg omdat het tot de mooiste oplossingen leidt.

 
Welke boodschap hebben jullie voor onze (aankomende) studenten?

      • Denk goed na over de doelen die je hebt, wat wil je bereiken na je studie. Haal daar je motivatie uit.
      • Wees niet bang om vragen te stellen, het is moedig om je kwetsbaar op te stellen.
      • Geef niet op, maar als je ergens mee worstelt zoek dan anderen om je te helpen of mee te sparren.

Meer weten over PwC? Klik hier

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.