Help diversiteit aan het werk

Introductie

Deelt ook uw bedrijf de doelen en ambities van Giving Back? Vindt u het belangrijk dat ambitieuze jongeren met een diverse culturele achtergrond een kans krijgen? En ziet u de meerwaarde die jonge talenten voor uw organisatie kunnen bieden? Word dan ook partner in ons Studentenprogramma. Wij komen graag met u in contact.

De partners zijn van onschatbare waarde voor Giving Back. Zij ondersteunen ons niet alleen financieel, ze leveren ook mentoren voor het Studentenprogramma en inhoudelijke kennis en kunde voor ons prestigieuze Masterprogramma. Daarnaast krijgen veel studenten de kans op een stage, bijbaan of afstudeeropdracht bij een van onze partners. Waarom vinden deze bedrijven Giving Back zo belangrijk?

Ieder talent dezelfde kans

Samen met onze partners en vrijwilligers hebben we een missie namelijk het leveren van een relevante bijdrage aan het vergroten van de culturele diversiteit in de top van het bedrijfsleven en de overheid. Vanuit de filosofie dat ieder talent dezelfde kansen verdiend. Samen met onze partners openen we deuren voor talent. En andersom bieden we onze partners een duurzame relatie met talent.

Mentor worden?

Werk jij bij één van onze Partners: A&O ShearmanBayer, Cargill, DIF Capital Partners, FreshfieldsMicrosoft, Politie of PwC en wil jij een maatschappelijke bijdrage leveren op een manier waarbij jij je mentoring-skills verder ontwikkelt? Wil jij leren over de nieuwe generatie werknemers en over diversiteit als kracht binnen jouw team of organisatie? Dan verwelkomen wij je graag als mentor in ons Studentenprogramma!
Wat het mentorschap inhoudt lees en bekijk je hier.

Mentortraject bij Giving Back

Hoe een mentortraject in het Studentenprogramma uit kan pakken voor de Student en de mentor? Zie hier wat het mentortraject heeft betekend voor mentor Fahd Mohamed(PWC Nederland) en student Can Kaplan. 

Veelgestelde vragen

Wat levert het partnerschap met Giving Back een organisatie op? Welke mogelijkheden qua partnerschap en samenwerking zijn er voor een bedrijf of instelling? Ben je werkzaam bij een partner en wil je meer weten over het partnerschap of hoe je mentor kan worden? Hieronder hebben we zoveel mogelijk veelgestelde vragen en antwoorden opgenomen. Heb je een vraag waarvan het antwoord er niet tussenstaat? Stel je vraag dan hier.

Wat houdt het partnership in?

De partners van Giving Back zijn prominente netwerkorganisatie met groot (internationaal) netwerk en een ruime kennis op het gebied van diversiteit en inclusie.
Als partner van Giving Back geeft een organisatie volledige commitment aan het Studentenprogramma. 
Dit houdt in dat partners exclusief de mentoren leveren voor het studentenprogramma. Daarnaast ontwikkelen ze inhoud voor het Studentenprogramma voor onze bachelor- en Masterstudenten, denk hierbij aan workshops, masterclasses en business cases die samen met onze partners ontwikkeld worden. 

Mentoring bij Giving Back wordt vaak gezien als HR-aangelegenheid en ingezet als onderdeel van (persoolijk) ontwikkelingstraject van medewerkers. Het mentortraject levert de mentor coachingsvaardigheden, omgaan met diversiteit en een atypische doelgroep.

Partners kunnen op laagdrempelige wijze in contact komen met onze studenten (Bachelor en Master) en scholieren voor stage, bijbanen, master classes, bijeenkomsten zoals careerevents of banenmarkten. 
Jaarlijkse fee van € 65.000,-

Wanneer is het partnership een succes?

Het partnership is een samenwerking. Met iedere partner stellen we voorafgaand aan de start van het partnership heldere doelen op die behaald kunnen worden als partner van Giving Back.Het partnership is een succes wanneer er een volwaardige WIN-WIN situatie ontstaat voor beide partijen. Dat is key voor een toekomstbestendige samenwerking.

Hoeveel mentoren kunnen we laten deelnemen?

Uitgaande van een ideale situatie willen wij graag 20% tot 25% meer mentoren dan studenten per lichting. Zo ontstaan de beste matches. In de afgelopen jaren zijn we gegroeid van een 80 studenten tot 180 studenten in het afgelopen jaar die zich aanmelden om deel te nemen aan het Studentenprogramma van Giving Back. Vanwege organisatorische afwegingen houden we het maximum van 200 studenten per jaar aan .

Wat kunnen wij aanbieden in het partnership?

De wederkerigheid van het partnership levert op dat Giving Back toegang kan bieden tot een select gezelschap gemotiveerde studenten die in een later stadium zeer getalenteerde young professionals zijn. Dit vanuit het perspectief van (potentiële) partners. Daarnaast bieden wij kennis en ervaring op het gebied van Culturele Diversiteit en een interessant netwerk voor zowel studenten als bedrijven en de overheid.

Mogen we actief studenten benaderen?

Ja zeker! Partners van Giving Back mogen studenten actief benaderen voor stage-aanbod, traineeships, (bij-)baan. Wij zorgen ervoor dat deze uitgezet worden binnen de community van onze studentenvereniging Giving Back Students Community (GBSC).

Hoeveel bijeenkomsten zijn er per jaar?

Voor het Giving Back programma voor studenten is er gemiddeld één bijeenkomst per maand. De bijeenkomsten die bij of door onze partnerorganisaties georganiseerd worden zijn er 2 per  jaar. Overigens is aanwezigheid van mentoren wel vaker gewenst ook bij de bijeenkomsten die bij andere partners plaatsvinden bijvoorbeeld.

Neem contact op met Givingback

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.