Nationale Politie

Wie is de Politie en waar staan jullie voor?

Werken aan een veiliger Nederland, dat is waar we voor staan, 24 uur per dag, zeven dagen in de week, 365 dagen per jaar. Samen verzetten we veel werk, in de wijken, op de weg, het water, internationaal en in de digitale wereld van internet en sociale media.

Waarom zijn jullie partner geworden van Giving Back?

Als maatschappelijke organisatie vinden wij het van groot belang bij te kunnen dragen aan de oplossing van een sociaal maatschappelijke uitdaging. Iedereen ongeacht welke culturele achtergrond verdient dezelfde kansen, door het helpen bij de persoonlijke en professionele ontwikkeling van ambitieuze en gedreven studenten.

Daarnaast helpt het partnerschap ook bij de invulling van ons diversiteitbeleid, de ontwikkeling van onze medewerkers op de ontwikkeling van coaching skills, en het omgaan met een jonge en ambitieuze groep studenten met in beginsel een multiculturele achtergrond.

Tot slot denken wij dat met het partnerschap de interesse voor de politie groter wordt.

Waarom werkt diversiteit en hoe werkt dat bij jullie organisatie?

Ons werk is heel divers en dat zijn wij ook. De politie kan alleen goed functioneren als zij door de samenleving wordt herkend als haar politie. Verbinding maken met alle groepen betekent contacten met burgers en instellingen, inzicht in problematieken en inlevingsvermogen in zienswijzen. Dat is een stevige basis voor de legitimiteit van de politie en resulteert in een goede informatiepositie en slagkracht voor een veilig Nederland voor alle mensen. We zijn een politie voor en van iedereen.

Welke boodschap hebben jullie voor onze studenten?

De politie is de grootste werkgever van Nederland. Onze medewerkers zijn ons grootste kapitaal.

Behalve overál, zijn we iederéén. Van theoretisch tot praktisch opgeleid, van jong tot oud, creatief tot precies, spontaan tot bedachtzaam. Van generalist tot specialist, blond, zwart, bruin tot rood, hetero of homo, cultureel zo divers als Nederland divers is. .

Maak gebruik van onze kennis en ervaringen, en biedt ons de kans van jou te leren!

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.