Ambieer jij een stage in de USA dit of volgend jaar?
31-05-2021 En kun jij voor die ambitie een beurs goed gebruiken?
Dan is het Dekker-Padget/Dutch2USA Internship programma iets voor jou!

Samen met The NAF (The Netherland-America Foundation) biedt Giving Back haar studenten de mogelijkheid om stage te lopen in de USA. Middels het Dekker-Padget Dutch2USA Internship program stimuleren Giving Back en The NAF om studenten binnen de Giving Back Student Community hun ambitie voor een buitenland ervaring in de USA te realiseren. Hierbij krijgen GBSC studenten voorrang op een mogelijkheid voor een beurs.

 

Wat levert een buitenland ervaring je op? 

Onder meer onze Giving Back-er Narjiss Ben Ali en alumnus Ibrahim Tahtah vertellen je in onderstaande video meer over hun ervaring in de Verenigde Staten.


Buitenlandervaring: yes or no?

Wij zeggen yes! Als de kans zich voordoet, pak hem! We begrijpen ook dat naast de uitdagingen waar je mee te maken krijgt als je de eerste bent in de familie die gaat studeren, de daarbij bijkomende (financiële) uitdagingen van een buitenlandervaring hoofdbrekens op kunnen leveren. Echter, niets is onmogelijk!  Om een dergelijke ervaring toch bereikbaar te biedt The NAF studenten van Giving Back financiële ondersteuning maken voor stageperiodes van vier tot zes maanden. In deze ondersteuning wordt rekening gehouden met de reiskosten, visumkosten en kosten rondom je verblijf. Deze beurs is beschikbaar voor studenten uit alle disciplines.

 

Hoe werkt het?

Het allerbelangrijkste is dat jezelf op zoek gaat naar een stageplek. Waar je stage wilt lopen, en op welke plek in de USA is geheel aan jou. Door middel van aanbevelingsbrieven kan zowel Dekker-Padget, the NAF als Giving Back hierin faciliteren. Ook kijkt het team van Giving Back mee in hun internationale netwerk.

Tijdens de selectieprocedure en daarna houdt The NAF de registratie bij, regelt een visum en legt de spelregels uit. Tijdens het selectiegesprek dat plaatsvindt bij Giving Back in Amsterdam krijgen studenten de mogelijkheid zichzelf te bewijzen tegenover een selectiecommissie die is samengesteld vanuit Dekker-Padget/Dutch2USA en Giving Back.

Dus, wil jij jouw horizon verbreden, ervaring opdoen in de USA en daarbij kans maken op een beurs van het Dekker-Padget Dutch2USA Internship programma?

Kijk dan hier voor meer informatie over de selectiecriteria, procedure en het aanmeldformulier

Let op: er is een extra aanmeldronde ingelast dit jaar voor iedereen die in het najaar stage wilt gaan lopen in de USA. Deadline is voor 15 juli 2021.
Aanmeldronde 2 is voor iedereen die vertrekt tussen 31 december 2021 en 1 juli 2022. Deadline voor deze ronde is 30 september 2021!

Aanmeldronde 3 is voor iedereen die vertrekt tussen 1 augustus en 31 december. Deadline voor aanmelden voor deze ronde is 1 mei 2022. 

Q&A 


We begrijpen dat je wellicht nog vragen hebt over hoe het precies werkt met dit programma voor jouw situatie. En hoe het nu gaat met naar de USA gaan met COVID-19 situatie en visa. Stel je vragen per mail aan Kim Goed o.v.v. Q&A Dutch2USA The NAF. Ook vind je de meeste antwoorden op deze vragen op de website van The NAF.

Neem contact op met Givingback

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.