Weet jij wat jouw talent is? Maak het meeste van je talent en meld je aan bij Giving Back!

Scholierenprogramma

Heb jij een flinke dosis talent en ben je de eerste in je omgeving die straks gaat studeren? Dan zijn wij er voor jou! Wij helpen jou samen met jouw persoonlijke mentor om alles uit jezelf te halen, jouw talenten te ontdekken en tot bloei te laten komen en geen enkele kans te laten lopen! Ben jij ambitieus, start je in september in 4 havo/5 vwo en wil je meedoen om zo goed voorbereid te zijn op jouw vervolgstudie? Dan zoeken wij jou! Check of jouw school deelneemt aan ons programma. Maak het meeste van je talent en meld je ­čĹç­čĆ╝­čĹç­čĆ┐­čĹç­čĆ╗­čĹç­čĆż­čĹç­čĆŻ direct aan voor het Scholierenprogramma!

Start je in september met je hbo/wo studie? Kijk dan hier voor het Studentenprogramma.

Wat heeft het Scholierenprogramma jou te bieden?

 • Een heleboel gave activiteiten en interessante workshops! Na het Teambuildingsweekend leer je gedurende het jaar over persoonlijk leiderschap, netwerken, debatteren, studiekeuze, bijdragen aan de maatschappij en nog veel meer;
 • Een persoonlijke mentor, en rolmodel, met een interessante baan in het bedrijfsleven/bij de overheid die een groot netwerk heeft, jou kan helpen met vragen en met wie je ‘op stap’ gaat;
 • Een ‘kijkje achter de schermen’ bij grote en kleine bedrijven zoals ziekenhuizen, bouwbedrijven, advocatenkantoren, banken;
 • Heel veel nieuwe mensen in de Giving Back Community zoals Scholieren (ook uit andere steden)mentoren en Studenten (aan wie je ook heel veel kunt vragen)!

Ben jij een Giving Backer?

 • Start jij in september in 4 havo of 5 vwo?
 • Ben jij de eerste in jouw familie (en directe omgeving) die in Nederland aan het hbo/wo wil gaan studeren?
 • Wil je de studiekeuze maken die echt bij je talenten past en je succes gaat opleveren?
 • Zoek jij een rolmodel en mentor om je hierbij te ondersteunen?
 • Wil je het komende jaar tijd en energie investeren in jouw toekomst?
Dan is het Giving Back Scholierenprogramma iets voor jou! Lees hier meer.

Belangrijk om te weten!

Deelname aan het Giving Back Scholierenprogramma is kosteloos en vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Een groot deel van de activiteiten is verplicht en vindt buiten schooltijden plaats. Gemiddeld heb je eens per maand een live contactmoment met je mentor. Daarnaast communiceer je via ons Programma Platform en whatsapp.Indien je geselecteerd wordt, is deelname kosteloos. Heb je interesse? Via onderstaande button meld je je direct aan voor het nieuwe schooljaar!

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je wellicht nog vragen hebt over het Scholierenprogramma. HIeronder hebben we veel vragen al proberen te beantwoorden. Heb je toch nog een andere vraag, neem dan contact op met ons via dit formulier.

Wat houdt het Scholierenprogramma in?

Het Scholierenprogramma van Giving Back is bedoeld voor talentvolle en ambitieuze 4 HAVO/5 VWO scholieren die de eerste in hun omgeving zijn die gaan studeren. Het programma is gericht op persoonlijke ontwikkeling, studiekeuze en netwerken. Wij helpen jou samen met een persoonlijke mentor om alles uit jezelf te halen, jouw talenten tot bloei te laten komen en geen enkele kans te laten lopen!

Het scholierenprogramma bestaat uit drie onderdelen:
1) een (landelijk) activiteitenprogramma met o.a. een Teambuildingsweekend, workshops en een Maatschappelijk project,
2) het persoonlijke mentortraject en
3) lokale events zoals bedrijfsbezoeken.

Wil je meer weten? Neem dan hier een kijkje.

Voor wie is het Giving Back Scholierenprogramma?

Zit jij volgend jaar in 4 HAVO of 5 VWO? Wil jij straks gaan studeren aan het HBO of WO, maar mis je rolmodellen omdat je de eerste in je familie bent die gaat studeren? Giving Back begeleidt je op weg naar je eindexamen, door je vervolgopleiding heen en naar je eerste baan. Giving Back wil investeren in jouw persoonlijke groei. Want door je horizon te verbreden en duidelijk een richting te kiezen, zul je straks veel meer kansen zien én grijpen!

Wil jij je direct aanmelden? Dat kan hier.

Waarom zou je deelnemen aan het Scholierenprogramma?

Giving Back kan jou als scholier op meerdere vlakken ondersteunen:
 • Workshops om belangrijke vaardigheden te leren.
 • Individuele begeleiding door een mentor bij belangrijke keuzes die je moet gaan maken voor je toekomst. Zoals welke studie bij je past, maar ook bij andere ‘levensvragen’.
 • Werken aan je persoonlijke vaardigheden.
 • Vergroten van je zelfvertrouwen en zelfinzicht.
 • Hulp bij het overwinnen van obstakels.
 • Opdoen van unieke nieuwe ervaringen. 
 • Een veelzijdig netwerk opbouwen.
 • Mogelijkheid tot diverse ‘kijkjes-in de-keuken’ bij interessante bedrijven.
 • Leren over de “do’s en don’ts” binnen het bedrijfsleven.
 • Naast serieuze zaken is er uiteraard ook aandacht voor ‘social events’ en gezelligheid. Je zult veel andere ambitieuze jongeren (en hun mentoren) ontmoeten!

Welke scholen nemen deel aan Giving Back?

Het Scholierenprogramma van Giving Back draait in vijf steden: Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven.

In Amsterdam werkt Giving Back samen met het Comenius Lyceum, Damstede Lyceum, Hervormd Lyceum West en Open Scholengemeenschap Bijlmer. In Den Haag zijn het Edith Stein College, Johan de Witt Scholengroep, Rijswijks Lyceum en Segbroek College aangesloten bij Giving Back. De Giving Back scholen in Rotterdam zijn Wolfert van Borselen Tweetalig, OSG Hugo de Groot en het Einstein Lyceum (Rotterdam Hoogvliet). In Utrecht doen het Cals College, het Gerrit Rietveld College en het Leidsche Rijn College mee aan Giving Back. In Eindhoven participeren het Van Maerlantlyceum, Sint Joris College en Helder havo vwo

Ben je scholier op een van deze scholen en wil je meer weten over het Scholierenprogramma? Dan is er op jouw school een Giving Back Schoolcoordinator aanwezig die je er alles over kan vertellen!

Wanneer start het Scholierenprogramma?

Het scholierenprogramma start ieder jaar in oktober/november en loopt tot en met december het jaar daarop. Aanmelden kun je tot circa eind september, dit kan per stad verschillen.

Wat kan ik verwachten van het Scholierenprogramma?

Deelname aan het Giving Back scholierenprogramma is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Een groot deel van de activiteiten is verplicht en vindt buiten schooltijden plaats. Ongeveer iedere maand vindt er een workshop/activiteit plaats. Als eerste staat de Matchingsavond op het programma (bijeenkomst waarbij jij jouw mentor voor het eerst ontmoet), daarna volgt het Teambuildingsweekend voor scholieren en mentoren samen. Gedurende de 13 maanden komen workshops aan bod over o.a. Persoonlijk Leiderschap, Debating, Netwerken, Multicultureel Burgerschap en Examenboost. Ook staat er een Maatschappelijk Project en een 3-daagse binnenlandse reis op het programma. Gemiddeld eens per maand heb je een contactmoment met je mentor. Neem hiertoe ook het initiatief, want scholier en mentor zijn samen verantwoordelijk voor het mentortraject. 

Hoe kan ik me aanmelden?

Wil jij graag meedoen met het Scholierenprogramma? Meld je dan aan!

Klik op deze link om het online aanmeldingsformulier in te vullen. Neem hier graag even de tijd voor om dit zo uitgebreid mogelijk in te vullen, zodat we in een later stadium een betere match met één van de mentoren kunnen maken.

Hoe ziet de selectieprocedure er uit?

Na je online aanmelding ontvang je een korte bevestiging van onze kant en worden je gegevens doorgestuurd naar de Stadscommissie van jouw stad. 

Met iedere scholier wordt een kennismakingsgesprek gevoerd om je motivatie voor deelnamen nader toe te lichten en je beter te leren kennen.

Na de zomervakantie probeert de Stadscommissie de beste match te maken tussen de geselecteerde scholieren en mentoren. Hierbij geldt: jongens worden aan mannen gekoppeld en meisjes aan vrouwen.

Bij het matchen wordt o.a. gekeken naar studiekeuze, beroepswensen, professie/werkveld, persoonlijkheid en interesses. Jouw mentor werkt in het bedrijfsleven, bij de overheid, of in de maatschappelijke sector en heeft een uitgebreid netwerk.

Je mentor ontmoet je voor het eerst tijdens de Matchingsbijeenkomst op één van de deelnemende scholen in jouw stad (oktober/november).

In welke steden is het Scholierenprogramma van Giving Back?

Wij zijn actief in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en vanaf september 2020 ook in Tilburg.

Is meedoen aan het Scholierenprogramma vrijwillig?

Deelname aan het Giving Back scholierenprogramma is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Een groot deel van de activiteiten is verplicht en vindt buiten schooltijden plaats. Gemiddeld heb je eens per maand een contactmoment met je mentor. Indien je geselecteerd wordt, is deelname kosteloos.

Neem contact op met Givingback

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.