Martijn Mandey

Programmamanager Scholieren

Mijn naam is Martijn Mandey en sinds medio juni werk ik als programmamanager Scholieren bij Stichting Giving Back. Ik woon in de Meern, samen met Linda en onze dochters Nina (14) en Tess (11).  

Ik heb een achtergrond als jurist, mocht jarenlang juridisch inhoudelijke programma’s ontwikkelen en heb mij de laatste 6 jaar meer gefocust op persoonlijk leiderschap als manager bij Comenius leergangen, een instituut gericht op bestuurders en directie van bedrijven en organisaties in Nederland. Bewust heb ik in oktober 22 daar afstand van genomen omdat het tijd werd voor een nieuwe richting, tijd was reflectie. Ik wilde graag voor een andere doelgroep werken dan alleen de bestuurders. Ik wilde graag voor een non-profit organisatie werken, niet te groot en die staat voor talent en talentontwikkeling. Tevens richtte ik mij op diverse vrijwilligersbanen (IMC Weekendschool, Taal doet Meer). 

Na een korte periode als interim-manager bij stichting JobOn werk ik inmiddels bij GB én tevens als jaarcoördinator IMC on Tour te Utrecht waar ik voor de klas sta als begeleider van een groep nieuwkomer-kids (10-12 jaar). 
Ik krijg enorm veel energie van het stimuleren van talenten, jonge mensen zichzelf te laten ontwikkelen  en kritisch te laten nadenken. En om verbindingen te creëren tussen mensen. Door soms (onverwachte) koppelingen ontstaan weer hele nieuwe mooie initiatieven, ideeën en kansen. 

Zo ben ik zelf ooit door een toevalligheid met GB in aanraking gekomen. In een nagesprek van een leiderschapstraject dat ik begeleidde met een groep bestuurders van een organisatie liet ik vallen dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Een van de bestuurders was mentor bij Giving Back en ze vertelde mij vol passie over GB en dat dat zeker iets voor mij zou zijn. En van het een kwam het ander… 

In mijn dagelijks leven ben ik druk bezig met diversiteit en inclusie. Als coördinator bij IMC on Tour verzorg ik voor kinderen van 10-12 jaar die nog niet zo lang in Nederland zijn een programma met bijzondere kennismakingen met beroepsmogelijkheden én met de Nederlandse maatschappij. Zo willen we leerlingen extra bagage meegeven om zelfstandig en gemotiveerd deel te nemen aan het basisonderwijs en aan de Nederlandse maatschappij. Dat doe ik daarnaast in het klein, als taalmentor voor een jongen van 10 uit Eritrea.  
 
Ik geloof in gelijkheid en gelijkheid van kansen, en daar maak ik mij graag sterk voor.  En die overgang naar een meer gelijke samenleving en arbeidsmarkt: dat mag wat mij betreft sneller. Kijkend bijvoorbeeld naar de bestuurskamers van Nederland, waar ik jarenlang voor werkte, daar is diversiteit nog ver te zoeken. Daarom werk ik nu met plezier voor GB, als GB staan we voor een toekomst waarin écht iedereen kan meedoen. Als manager van het Scholierenprogramma aan mij programma verder te professionaliseren en uit te breiden en nóg beter te laten aansluiten bij de behoefte van de (potentiële) scholieren in de transitiefase van scholier naar student.
Martijn Mandey
 • E-mailadres:
  martijnmandey@givingback.nl
 • Telefoonnummer:
  +31 (0)20 - 623 41 71
 • Mobiel:
  +31 (0)6 - 41312352
 • Website:
  http://www.givingback.nl
 • LinkedIn:

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.