Marlies Knijnenberg

Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Marlies Knijnenberg. Ik werk als HR professional, ben echtgenote van Jaap, woon in Rotterdam, ben groot liefhebber van zeilen en reizen, en freelance fotografe in mijn vrije tijd. 

Waar krijg ik energie van?
Mijn passie is om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen zodat we samen, mét werkplezier, optimale resultaten kunnen boeken. En zo de wereld een beetje mooier kunnen maken.

Iets over mijn achtergrond
Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin als jongste van 3 kinderen in Noord Holland. Ik vond het moeilijk kiezen op de Middelbare school. Na mijn VWO ben ik uiteindelijk Hogere Hotelschool gaan doen, na ook Scheikunde, Engels en Conservatorium te hebben overwogen. Duidelijk was wel dat ik iets “met mensen” wilde doen, en dat werd uiteindelijk het HR vak. Met een avondstudie HRM en aanvullende opleidingen heb ik mijn theoretische kennis aangevuld. Ik heb binnen verschillende organisaties gewerkt en kansen gekregen om door te groeien. Ik heb met veel plezier bij TNT gewerkt, bij Eneco Groep, Stedin Groep en eerder in mijn carrière bij Center Parcs en Servex.

Wat is je binding met onze missie 'Diversiteit werkt'
Onze missie is om samen met onze partners en vrijwilligers een relevante bijdrage te leveren aan het vergroten van culturele diversiteit in de top van het bedrijfsleven en de overheid. Samen zetten we diversiteit aan het werk. Zo kunnen deze jongeren in de toekomst andere jongeren weer inspireren en een voorbeeldfunctie vervullen.

Mijn passie is talentontwikkeling, dus dat sluit naadloos aan: om talentvolle jongeren die ondersteuning te bieden om ze te laten versnellen. Daarnaast geloof ik zakelijk gezien oprecht in de grote toegevoegde waarde van diversiteit: Besluitvorming is beter, klanten zien zichzelf beter vertegenwoordigd in de organisatie zelf, en het draagt bij aan het innovatief vermogen van een organisatie. Nog even los van de maatschappelijke opbrengst: we kunnen het ons met zijn allen niet permitteren om talent langs de kant te laten staan!

Wat is jouw rol binnen het bestuur en naar buiten toe?
Binnen het bestuur ben ik verantwoordelijk voor het scholieren programma en denk ik mee over HR thema’s.

Heb je zelf een rolmodel/mentor gehad en zo ja, wat heeft diegene jou gebracht?
Op verschillende momenten in mijn leven heb ik mentoren gehad en rolmodellen. Soms was ik me er op dat moment niet eens bewust van, maar zie ik nu pas wat iemand me heeft gebracht.

In mijn stagetijd ben ik enorm uitgedaagd door Peter Wolven, om het best uit mezelf te halen. En later was dat Martin van Nierop, die hetzelfde deed en zelf het voorbeeld gaf van goed leiderschap. Tegenwoordig zorg ik er voor dat ik voldoende sparringpartners om mij heen heb om van te leren, die me bevragen en aanmoedigen. Waarschijnlijk zie ik hen later ook als mentoren of rolmodellen…

Wat breng je zelf mee?
Ik ben sinds 2007 betrokken bij Giving Back in allerlei verschillende rollen. Ik breng dus Giving Back ervaring mee, en een netwerk van Giving Backers opgebouwd sinds die tijd. Bij en voor Giving Back combineer ik mijn passie met mijn werkervaring en een grote dosis energie en enthousiasme. Ik krijg enorm veel energie van de ontmoetingen met de scholieren, studenten, mentoren en de partnerorganisaties.  

Welke boodschap zou je onze scholieren en studenten mee willen geven?
Nederland heeft behoefte aan divers talent! We kunnen het ons niet permitteren om talent langs de kant te laten staan. 

En jij hebt dat talent. Geloof er in; werk er hard voor. En omring je met mensen die je steunen, je uitdagen en waarvan je kunt leren. Daar word je nog beter van! 

Marlies Knijnenburg - Algemeen Bestuurslid - Giving Back
  • E-mailadres:
    info@givingback.nl
  • Telefoonnummer:
    0206234171
  • LinkedIn:

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.