Gert Jan Kloos

Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Gert-Jan Kloos. In het dagelijks leven ben ik rector van John Dewey College, een nieuwe VO-school in de Den Haag. De eerste paar jaar bieden we onderwijs op havo/vwo-niveau aan; te zijner tijd zullen we ook mavo-onderwijs aanbieden. De school biedt eigentijds onderwijs aan de hand van vakoverstijgend projectonderwijs.

Ik ben getrouwd met Hanneke Ackermann en woon in Koudekerk aan den Rijn (tussen Leiden en Alphen aan den Rijn). Samen hebben we 5 kinderen van wie de meeste inmiddels uit huis zijn.

Waar krijg je goede energie van?
Er zijn veel dingen waar ik goede energie van krijg:
◦ Als leerlingen of onze kinderen een resultaat neerzetten dat ze niet van zichzelf hadden verwacht, maar door hard werken of door te zetten wel voor elkaar hebben gekregen;
◦ Samen met mijn vrouw werken op onze quinta in Portugal;
◦ Muziek.

Hoe ben jij met Giving Back in aanraking gekomen en wat is nu jouw rol?
In 2017 ben ik in contact gekomen met Giving Back. Ik was toen rector van het Edith Stein College (ESC), Den Haag, een school voor mavo, havo en vwo en tevens Giving Back School (red.). ESC school doet al geruime tijd mee met het scholierenprogramma. Het jaarlijkse scholierendebattoernooi vindt ook plaats op ESC. Ik ben gevraagd voor de portefeuille “Scholierenprogramma”; ik ga me in het bijzonder inzetten om nog meer scholieren te enthousiasmeren voor Giving Back.

Op welke manier draag jij in je dagelijkse leven bij om culturele diversiteit in jouw omgeving te vergroten?
In een grootstedelijke context als die van Den Haag is culturele diversiteit een gegeven. Als rector van het ESC was ik medeoprichter van Platform Urban Education 070, een samenwerkingsverband over besturen heen, waarin we met een aantal PO- en VO-scholen best practices ontwikkelden voor onze dagelijkse onderwijspraktijk. Dat deden we vooral samen met Iliass el Hadioui, bekend van de transformatieve school. Daarnaast ben ik actief deelnemer van de Gelijke Kansen Alliantie van het ministerie van Onderwijs. En tot slot: als werkgever heb ik me altijd ingespannen om zoveel mogelijk diversiteit in mijn teams te krijgen. Voor mijn nieuwe school in opbouw zal ik dit beleid doorzetten.

Om onze Scholieren en studenten te inspireren vragen we altijd graag naar een levensmotto. Welke zou jij mee willen geven?
Mijn levensmotto is: “Just do it!” Deze is natuurlijk van Nike, maar geeft goed weer hoe ik uitdagingen op mijn levenspad tegemoet treed: door ze gewoon aan te gaan. Want als je in kansen denkt, kom je verder.
Gert Jan Kloos
  • E-mailadres:
    gjkloos@gmail.com
  • LinkedIn:

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.