Diversiteit werkt al 20 jaar met Giving Back
25-09-2019 Diversiteit werkt! De BV Nederland handhaaft zich juist door dat beetje extra wat mensen meenemen naar de top. Om met hun talent de top te bereiken heeft cultureel, divers talent, zo is gebleken, een steuntje in de rug nodig. Dit komt omdat de mogelijkheden thuis niet voorhanden zijn, er is geen rolmodel of netwerk om in te zetten. Daarom is in 1999 de stichting Giving Back opgericht voor die talentontwikkeling. Met een intensief programma wordt een weloverwogen studiekeuze gemaakt en een vitaal netwerk opgebouwd. Inmiddels hebben 1.000 jongeren in de afgelopen 20 jaar de Giving Back programma’s doorlopen. Deze ervaringen staan centraal tijdens de lustrumviering op 28 september.

Al 20 jaar begeleidt Giving Back die scholieren en studenten, die als eerste in de familie gaan studeren en geen rolmodel in hun directe omgeving hebben in het waarmaken van hun ambities. Dit doen zij samen met een persoonlijke mentor binnen een programma gericht op talent- en persoonlijke ontwikkeling. In samenwerking met partnerbedrijven en vrijwilligers wordt zo de culturele diversiteit in de top van het bedrijfsleven en de overheid vergroot.

Impact

Giving Back bouwt op een grote groep vrijwilligers, met minimale inzet wordt een maximale output gerealiseerd. Samen wordt diversiteit aan het werk gezet en inspireren jongeren in de toekomst weer andere jongeren door een voorbeeldfunctie te vervullen. “Statistisch gezien, is het aantal leerlingen dat deelneemt aan de programma’s niet groot, de impact die het oplevert voor hen en het Nederlandse bedrijfsleven is dat daarentegen wel,” geeft de directeur van Giving Back – Karim El Khetabi aan.

Giving Back gelooft in culturele diversiteit

“Wanneer de stichting niet meer zou hoeven bestaan, dan hebben wij onze missie volbracht,” stelt Karim El Khetabi, die tevens ervaringsdeskundige is als eerste generatie student met een bi-culturele achtergrond. “Zover zijn we nog niet, maar we zijn op weg!” Met Giving Back wordt het diverse talent waar Nederland over beschikt, beter zichtbaar en inzetbaar. Hier profiteert het Nederlandse bedrijfsleven van en wordt het gat verkleind tussen de groep talentvolle jongeren en de top van het bedrijfsleven en de overheid.

Van programma’s naar ervaringsinstituut

De stichting is in 1999 gestart met 24 scholieren van het Open Schoolgemeenschap Bijlmer. Inmiddels werken scholen uit zes steden samen met de stichting; Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg. Jaarlijks worden ongeveer 10 leerlingen per school geselecteerd om deel te nemen aan het programma. Het streven van Giving Back is om leerlingen in hun volledige leerlijn te volgen, vanaf 4 HAVO of 5 VWO tot aan het afronden van een hogeschool of universiteit.

Neem contact op met Givingback

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.