Matching lichting 2019-2020 een feit!
18-11-2019 Medio november vond de laatste matchingsavond in ons Scholierenprogramma plaats, en wel op het Wolfert van Borselen Lyceum in Rotterdam.

Vanaf de zomervakantie hebben onze stadscommissies keihard gewerkt aan de selectie en matching van nieuwe scholieren en mentoren voor de lichting 2019 – 2020. Zoals altijd is het begin van het schooljaar voor de stadscommissies in alle Giving Back-steden een behoorlijk intensieve periode, die lokaal wordt afgesloten op de matchingsavonden. Spannende en feestelijke momenten, waarop scholieren en mentoren elkaar voor het eerst ontmoeten.

In Rotterdam gaat die kennismaking via een spel: scholieren en mentoren krijgen ieder een halve ansichtkaart en moeten door middel van het stellen van vragen hun wederhelft zien te vinden. Zodra ze elkaar hebben gevonden, gaan ze met elkaar in gesprek, waarin ze onder andere als opdracht mee hebben gekregen om drie overeenkomsten bij elkaar te vinden.
Dat zorgt soms voor verbluffende taferelen, zoals het koppel waarvan beide ouders biologie- en wiskunde docent zijn. En nee, dat wist de stadscommissie niet, dus het was geen criterium waarop scholier en mentor aan elkaar gekoppeld waren…

Via het Wolfert nemen dit keer 13 scholieren deel aan het GB-scholierenprogramma. Daarnaast is een nieuwe school in Rotterdam aangehaakt, het Avicenna College, met 7 leerlingen.
In Eindhoven komen via drie Giving Back-scholen (het van Maerlant Lyceum, Helder en het Sint Joris College) in totaal 20 scholieren en ook Amsterdam en Utrecht hebben drie GB-scholen, respectievelijk het Hervormd Lyceum West, het Comenius Lyceum en de Open Schoolgemeenschap Bijlmer en het Cals College, het Gerrit Rietveld College en het Leidsche Rijn College. In Amsterdam doen 13 scholieren mee, in Utrecht in totaal 9.

Den Haag zorgt dit jaar met vijf scholen voor 29 leerlingen. Die komen van het Edith Stein College, het Rijswijks Lyceum, het Segbroek College, de Johan de Witt Scholengroep en het Gymnasium Haganum.  Daarmee komt het totaal van deelnemende scholieren (en dus ook mentoren) dit jaar op 84.

De Eindhovense en Amsterdamse scholieren hebben in het weekend van 9 en 10 november hun mentoren verder leren kennen tijdens het Teambuildingsweekend op het prachtige Woudschoten in Zeist en aankomend weekend is het de beurt aan de koppels uit Utrecht, Den Haag en Rotterdam.
Zij worden ondergedompeld in een op maat gemaakt programma met activiteiten die een solide basis leggen voor de aankomende 13 maanden.
Zo strijden op zaterdagochtend scholieren- tegen mentorenteams in de welbekende Marshmellow Challenge, gaan de leerlingen ‘s middags met hun mentoren het bosrijke landgoed op voor de Buddy Run Line Cross en is er in de avond de pittige Persoonlijk Leiderschap boksclinic voor mentoren én mentees. Op de zondagochtend gaan de koppels uit elkaar: de scholieren volgen een workshop Persoonlijk Leiderschap die inzoomt op de thema’s keuzes maken en uitdagingen het hoofd bieden en de mentoren komen bij elkaar in de sfeervolle Kapelzaal voor een workshop Mentoring.
Na een afsluitende lunch staan dan de bussen weer klaar om de scholieren veilig thuis te brengen.

Scholieren en mentoren in alle steden: heel veel plezier op de mooie reis die jullie te wachten staat! Maak er wat van!

Neem contact op met Givingback

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.