Dag voor de stadscommissies | Taalschool Utrecht
14-04-2024 Afgelopen zaterdag 13 april vond de jaarlijkse dag voor de Stadscommissies van het Scholierenprogramma van Giving Back Nederland plaats. Locatie was de Taalschool Utrecht.
Het doel van deze middag was om vrijwilligers van de stadscommissie samen te brengen, te waarderen voor hun inzet, te inspireren en te voorzien van nieuwe ideeën en vaardigheden om hun werk met jongeren te verbeteren.
Aanwezig waren ruim 20 leden van de stadscommissies Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven.

De dag opende met ontvangst door leerlingen (11-12 jaar oud) van de Taalschool Utrecht, zij vertelden over hun school en het bijzondere onderwijs dat zij daar ervaren. Daarna opende Ineke Van Halsema de dag met woorden rondom de kracht van diversiteit in het hoger onderwijs. Vervolgens nam Christiaan Caanen van Global Young Leaders ons mee in de keuzes van jongeren. Want keuzes maken, hoe doe je dat eigenlijk? Een workshop rondom concrete tools die je direct kunt toepassen in je eigen leven om keuzes makkelijker te maken.

Na de pauze een drietal workshops: 1. Omringd door idioten (door Erika Wortman) 2. Netwerk inzetten om te groeien (door Saar Michielsen) met uitleg over de huidige Giving Back Digitale Community en 3. Samenwerken met het studentenprogramma door GBSC (Ashraf El Madkouki en Seyidali Bulut).

Tot slot was er een spannende Battle tussen de steden (een interactieve quiz), met als winnaar de stadscommissie Rotterdam!

Het was een bijzondere, mooie en leerzame dag. Nogmaals dank aan alle vrijwilligers van de stadscommissies!

Neem contact op met Givingback

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.