"Do it for the plot (of your story)!"
20-06-2023 Onlangs hebben wij het genoegen gehad om mentor Mohamed Bokhizzou van Cargill en zijn mentee Betoel Al-Hassaan te interviewen. Ze delen hun kijk op diversiteit, inclusie en het Giving Back mentorprogramma. Betoel en Moh zijn aan elkaar gematcht in het Masterprogramma van 2022-23, dat inmiddels is afgerond. Beiden zijn eerste generatie student (geweest). Samen hebben we het over rolmodellen, successen en welke waardevolle ervaringen die ze hebben opgedaan in het afgelopen jaar. 
 
Wie was jouw rolmodel toen je klein was?  
Mohamed Bokhizzou: Dat was mijn vader, die ik altijd heb bewonderd voor zijn doorzettingsvermogen en zijn ambitie.  

Wat betekent succes voor jou?  
Mohamed Bokhizzou: Succes voor mij is als je er alles aan doet om je talent (ik geloof dat iedereen talent heeft) in de praktijk te brengen 

Wat is jouw levensmotto/ quote?  
Mohamed Bokhizzou: Carpe Diem (pluk de dag – geniet van idere dag dat je leeft) 
Wat is het allerbeste advies dat je ooit hebt gekregen?  
Mohamed Bokhizzou: Een van mijn leidinggevenden in het verleden zei tegen mij: “zorg te allen tijde dat je jezelf blijft” 

Jij en je mentee zijn afgelopen vorig jaar gematcht. Weet je nog wat je eerste indruk was en klopt deze ook?  
Mohamed Bokhizzou: Jazeker, Betoel is mijn vierde mentee en ik moet zeggen dat mijn eerste indruk van haar zeer positief was; een ambitieuze dame die weet wat ze wil en gefocused toewerkt naar dat doel. Daarnaast vind ik Betoel een prettig mens in de omgang en ook ben ik onder de indruk van haar passie voor diversiteit en inclusie.  

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe van je mentee hebt geleerd? 
Mohamed Bokhizzou: Wat ik van Betoel heb geleerd is dat de keuze voor een werkgever vooral ook bepaald wordt door andere factoren dan arbeidsvoorwaarden. Zaken als duurzaamheid, cultuur, diversiteit zijn essentieel voor de keuze van een werkgever.   

Welke eigenschap van je mentee kun je het meest waarderen? 
Mohamed Bokhizzou: Wat ik het meeste waardeer bij Betoel is de rust die zij uitstraalt en tegelijkertijd vind ik haar een zeer krachtige dame die staat voor haar ‘zaak’.  

Wat weet je nog niet van je mentee en ben je nog nieuwsgierig naar?  
Mohamed Bokhizzou: Volgens mij heb ik een prima beeld van Betoel.  

Zijn er inzichten vanuit het mentorschap die je visie op culturele diversiteit hebben veranderd? Zo ja, welke? Zo nee, waarom niet? 
Mohamed Bokhizzou: Zoals ik eerder heb aangegeven is het belangrijk dat bedrijven culturele diversiteit in concrete acties omzetten die het mogelijk maken voor divers talent om voor het bedrijf te kiezen. Zeker in deze krappe arbeidsmarkt vind ik dit een unieke kans voor werkgevers.   

Wat is de boodschap die jij andere potentiële Giving Backers, (aankomende) Studenten en Mentoren, mee zouden willen geven?   
Mohamed Bokhizzou: Mijn advies is om je zoveel mogelijk voor elkaar open te stellen tijdens het mentorschap en op deze manier denk ik dat je van beide kanten het meeste uit deze ervaring haalt. 
  
Jij en je mentor zijn afgelopen vorig jaar gematcht. Weet je nog wat je eerste indruk was en klopt deze ook?  
Betoel Al-Hassaan: Tijdens onze eerste kennismaking had ik direct de indruk dat hij behulpzaam en gedreven is. Dit klopt ook zeker, want ik kan met mijn issues/vragen bij hem terecht, hoe klein of groot die ook zijn! 

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe van je mentor hebt geleerd?  
Betoel Al-Hassaan: Dat je jezelf op de eerste plek moet zetten en anderen dat dienen te accepteren. Je kan niet keer op keer alles geven voor een ander terwijl je jezelf te kort komt. Hier moet je je grenzen aangeven. 

Welke eigenschap van je mentor kun je het meest waarderen?  
Betoel Al-Hassaan: Openheid. Mohamed is hartstikke open en oprecht zonder ergens omheen te draaien. Dit kan ik erg waarderen want het geeft mij het gevoel dat ik ook oprecht en mijzelf kan zijn. Verder is hij ook erg empathisch en kan hij zich goed in mijn situaties verplaatsen! 

Welke persoonlijke ontwikkeling heb je dankzij het mentortraject doorgemaakt?  
Betoel Al-Hassaan: Dankzij dit mentortraject heb ik vaker het besluit genomen om voor mezelf te kiezen in bepaalde situaties en grenzen gesteld. Dit kwam eigenlijk nadat ik dit een keer had besproken met Mohamed, en na dit gesprek heb ik zijn advies vaker toegepast! Dankzij zijn advies ervaar ik meer rust in bepaalde aspecten in mijn leven. 

Hoe werk je op dit moment samen met je mentor aan persoonlijke groei?  
Betoel Al-Hassaan: Eigenlijk door gewoon samen gesprekken te voeren over hoe het nu gaat in onze levens en waar ik tegen aan loop. Uit deze gesprekken komt vaak inspiratie of advies naar voren wat mij dan weer helpt om mezelf verder te ontwikkelen.  

Wat weet je nog niet van je mentor en ben je nog nieuwsgierig naar?  
Betoel Al-Hassaan: Dat is een goede vraag! Ik heb het gevoel dat we al best een aantal dingen van elkaar weten, dus ik laat me graag verrassen! 

Wat betekent succes voor jou?  
Betoel Al-Hassaan: Voor mij is succes wanneer je tevreden bent met het resultaat en er een voldaan & gelukkig gevoel van krijgt. Een succes kan zo klein of zo groot zijn als je het zelf maakt: van het lukken van recept tot het krijgen van een bepaalde positie/functie.  

Wat is jouw levensmotto/ quote?  
Betoel Al-Hassaan: Ik leef bij verschillende quotes gebaseerd op verschillende situaties, maar wat ik een mooie vind is: Appreciate everything around you before moments turn into memories.  
Deze quote kan op elke situatie wel worden toegepast: van het stilstaan bij de momenten wanneer je aan je doelen werkt tot het waarderen van de kleine dingen en momenten met de mensen om je heen. Wanneer je stil staat bij de kleine dingen en dat kan waarderen merk je ook dat je gelukkiger wordt en meer waardering hebt voor mensen of zaken in het algemeen. 

Wat zou jouw droombaan zijn?  
Betoel Al-Hassaan: Mijn droombaan zou iets zijn met het helpen van mensen en een directe impact hiervan zien! Het werken bij een humanitaire organisatie lijkt me mooi, vooral omdat je dan echt gefocust bent op de mensen. Ik heb verder geen specifieke functie of titel in gedachte. 

Wat is de boodschap die jij andere potentiële Giving Backers, (aankomende) Studenten en Mentoren, mee zouden willen geven?    
Betoel Al-Hassaan: Gewoon aanmelden voor het Bachelor- of Masterprogramma van Giving Back! Als je ergens over twijfelt om iets wel of niet te doen, dan raad ik je aan om het gewoon te doen! Mocht iets tegenvallen, dan is het ook gelijk een les, maar mocht het meevallen, dan komen hier super mooie momenten uit. Met je mentor, met je mede-studenten, met alle inspirerende sprekers die je bij kan wonen, de partners waar je binnenkomt! Het zou zonde zijn om dit allemaal te missen. Zoals ze zeggen; Do it for the plot (of your story)!

Neem contact op met Givingback

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.