Graduation Masterprogramma: congrats Class of 2020!
12-06-2020 Op 5 juni vond de laatste in de reeks Masterclasses plaats van onze studenten in het Masterprogramma ‘Class of 2020’. Een extra bijzondere editie dit jaar, niet alleen omdat het afsluitende event van het programma geheel virtueel plaatsvond te meer omdat het tevens het vijfjarig bestaan tekende van het Masterprogramma van Giving Back.


Jubilerend Excellence Programma

Vijf jaar geleden heeft Giving Back als het Studentenprogramma dat gericht was op studenten in alle fasen uitgebreid met het Masterprogramma. Hierdoor zijn er twee duidelijke fasen binnen ons Studentenprogramma ontstaan voor de mentortrajecten: Bachelor- en een Masterprogramma. Dit Masterprogramma is een Excellence Programma waaraan 18 tot 25 Giving Back studenten na een strenge selectie aan mee kunnen doen. Gedurende de tien maanden die het programma duurt wordt je gekoppeld aan een persoonlijke mentor uit de toplaag van een van onze partnerorganisaties. Daarnaast omvat het programma 6 Masterclasses met thema’s  op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling, jezelf presenteren, solliciteren, inspirerende verhalen van rolmodellen.

In de laatste MasterClass worden de Business Cases door de teams gepresenteerd. Zo ook vrijdag 5 juni jl.


Business Cases lichting 2019-2020: Diversiteit & Inclusie

Samen zetten we diversiteit aan het werk. En hoe werkt dat dan in het echt? Vier teams van 4 of 5 studenten deden onder begeleiding van een Business Case Coach werkzaam bij de desbetreffende partnerorganisatie, onderzoek naar Diversiteit en Inclusie bij vier van onze partnerorganisaties: Ahold, AkzoNobel, Cargill en PwC. Op basis van zowel empirisch als literair onderzoek hebben de studenten voor onze partnerorganisaties een plan ontwikkeld waarin zij hen adviseren hoe het vergroten van diversiteit en inclusie op de werkvloer gerealiseerd zou kunnen worden. Tot op het laatste moment werkten de studenten aan hun onderzoeksresultaten, uitwerkingen van de Business Case en hun final presentation. Nadat de studenten allen door de pittige strijd heen waren gekomen voor een groot online publiek waar onder meer ook de mentoren en partner coördinatoren onderdeel van waren, stond de jury stond een lastige uitdaging: de presentaties en onderzoeken van alle businesscase teams waren uitstekend uitgevoerd. 


And the winner is!

Hoewel het een close call was, kan er maar één team de beste zijn. Alle teams hebben maanden hard gewerkt aan de Business Cases en dat maakte het absoluut geen eitje voor de vakkundige jury. Het Business Case-team van PwC ging uiteindelijk met de groepsprijs ervan door. “Trots op de toppers van het PwC team. Dit team heeft zich in de afgelopen maanden ontwikkeld tot een team dat heeft bewezen dat DIVERSITEIT WERKT!", aldus Karim El Khetabi, directeur van Giving Back. Het team won een workshop ‘Onderhandelen’ gegeven door Hugo Crul, trainer bij Routslaeven, en een anderhalve meter diner op kosten van Giving Back.

Nadat de studenten hun prijs hadden ontvangen, sprak programmamanager Malika Ouacha de studenten voor de laatste keer een voor een persoonlijk toe. Onze voorzitter van de Raad van Bestuur Manon van Beek en directeur Karim El Khetabi ‘overhandigden’ de studenten hun certificaten waarmee zij officieel Alumni zijn van Giving Back.

Wij zijn trots op jullie en wensen jullie heel veel succes toe in de toekomst. Dit was uiteraard geen vaarwel, maar een hartelijke en uitnodigende tot ziens!


Dankwoord

We willen iedereen bedanken voor zijn/haar inzet in het afgelopen jaar voor het Masterprogramma. In het bijzonder voor deze dag het team bij onze partner PwC onder leiding van Rihaam Marraha en Sanne Hellendoorn enorm bedanken, dankzij jullie inzet, faciliteiten en on the spot technische assistentie heeft het event volledig online plaats kunnen vinden.

Neem contact op met Givingback

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.