Anke den Ouden benoemd tot nieuwe voorzitter van het landelijke bestuur van Stichting Giving Back 
01-11-2023

Anke den Ouden benoemd tot nieuwe voorzitter van het landelijke bestuur van Stichting Giving Back 

Amsterdam, 1 november 2023 - Stichting Giving Back, een toonaangevende non-profitorganisatie die zich inzet voor het bevorderen van culturele diversiteit in de top van het bedrijfsleven en de overheid, heeft met genoegen aangekondigd dat Anke den Ouden, CEO van Microsoft Nederland, per 1 november zal aantreden als de nieuwe voorzitter van het landelijke bestuur. Deze benoeming markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de stichting, aangezien zij het stokje overneemt van Manon van Beek, die na een toegewijde dienstperiode van 9 jaar afscheid neemt. 


Anke den Ouden brengt een schat aan leiderschapservaring en expertise met zich mee naar Stichting Giving Back. Als CEO van Microsoft Nederland heeft zij bewezen toegewijd te zijn aan kwesties met betrekking tot diversiteit, gelijkheid en inclusie, waardoor zij een uitstekende keuze is om de stichting te leiden in haar voortdurende missie om divers talent te ondersteunen. 
Met deze nieuwe rol zal Anke den Ouden zich inzetten voor het bevorderen van gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie binnen Nederlandse organisaties. Haar visie is gericht op het creëren van ruimte voor divers talent, niet alleen door hen een startpositie te bieden, maar ook door organisaties aan te moedigen om deze talenten te behouden, wat leidt tot een inclusievere werkomgeving voor iedereen. 
Manon van Beek, de voormalige voorzitter, heeft gedurende haar ambtstermijn een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de missie van Stichting Giving Back en laat een duurzame erfenis achter. Daarvoor zijn we Manon zeer erkentelijk. 


Anke den Ouden benadrukt het belang van dit initiatief: "Ik ben vereerd om de rol van voorzitter van het landelijke bestuur van Stichting Giving Back te aanvaarden. In een tijd waarin diversiteit en inclusie van het grootste belang zijn, is het onze verantwoordelijkheid om ruimte te creëren voor divers talent en organisaties aan te moedigen om inclusie te bevorderen binnen hun eigen geledingen. Giving Back zet zich bijna 25 jaar in om impact te maken op individueel èn organisatieniveau als het gaat om diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Geweldig om hier vanuit deze rol ook een bijdrage aan te kunnen leveren." 

Stichting Giving Back blijft vastberaden om positieve verandering te bevorderen en zal zich blijven inzetten voor gelijke kansen voor getalenteerde jongeren van diverse achtergronden. De organisatie, die jaarlijks met 450 vrijwilligers gemiddeld 250 Scholieren en Studenten per jaar te ondersteunt, gelooft dat diversiteit en inclusie de sleutel zijn tot innovatie, succes en duurzame groei. Samen met hun vrijwilligers en 11 partnerorganisaties zetten ze zich hier dagelijks voor in. 

Over Stichting Giving Back 
Stichting Giving Back is een non-profitorganisatie die zich sinds 1999 inzet voor het bevorderen van divers talent. De stichting ondersteunt talentvolle eerste generatie (aankomende) studenten bij hun studiekeuze, -carrière en begeleiding bij het vinden van passende stages, bijbanen en startposities, met als doel bij te dragen aan een inclusievere samenleving

Neem contact op met Givingback

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.