Baker McKenzie - Partner van Giving Back - samen zetten we diversiteit aan het werk

Baker McKenzie

Baker McKenzie Amsterdam N.V. telt meer dan 300 medewerkers, waarvan circa 160 advocaten, fiscalisten, notarissen en economen.

Het was het eerste advocatenkantoor in Nederland dat zich aansloot bij een multinationaal netwerk (1957) en het eerste kantoor met een geïntegreerde civielrechtelijke, fiscale en notariële praktijk. Baker McKenzie verleent sinds 1945 hoogwaardige adviezen en juridische diensten aan een groot aantal van ‘s werelds meest dynamische en succesvolle organisaties. Het bijstaan van cliënten bij het doorgronden van en gedijen in verscheidene juridische, politieke, sociale en economische systemen heeft ons niet alleen tot een van de grootste advocatenkantoren in de wereld gemaakt, maar ook tot het eerste kantoor dat werkelijk wereldwijd aanwezig was. Baker McKenzie heeft 78 kantoren in 46 landen en telt wereldwijd meer dan 6000 plaatselijk bevoegde en internationaal ervaren advocaten, notarissen, fiscalisten en economen.

Weten waarom Baker McKenzie partner van Giving Back zijn? Bekijk deze video.

Waarom zijn jullie partner van Giving Back geworden?
Wij geloven als kantoor heel erg in de aanpak van Giving Back; persoonlijk en tegelijkertijd zakelijk en carrièregericht. Middels dit partnership willen we niet alleen iets ‘terugdoen’, maar hopen we ook ambitieuze studenten aan ons te binden die anders misschien niet zo snel zouden aankloppen bij een groot kantoor op de Zuidas. Daarnaast horen we veel enthousiaste verhalen van collega’s over hoe inspirerend het contact met de studenten is – het mentorschap is ook voor hen echt een verrijking.

Waarom werkt diversiteit op de werkvloer, volgens jullie?
Voor een bedrijf met een zo breed spectrum aan cliënten en met zo’n groot internationaal netwerk als het onze is het niet meer dan logisch dat ook ons personeelsbestand een afspiegeling moet zijn van de maatschappij en van de organisaties waar we mee en voor werken. Steeds meer cliënten eisen dat ook wij met een divers team aan tafel komen – een ontwikkeling die wij toejuichen. Daarnaast presteren bedrijven simpelweg beter als zij mensen in dienst hebben met verschillende culturele en etnische achtergronden. Ze worden creatiever, vernieuwender en beter in staat om goede adviezen te geven omdat ze vanuit meerdere standpunten kunnen denken.

Wat zouden jullie onze studenten mee willen geven?
Hier kunnen we kort over zijn – ga je dromen achterna, werk er hard voor en geef niet op. Hoe divers de achtergronden van onze collega’s ook zijn, wat ze gemeen hebben is dat ze de lat hoog leggen en een drive hebben om het beste uit zichzelf en uit hun team te halen, zodat ze het beste resultaat kunnen behalen voor onze cliënten. En ondertussen bouwen ze aan sterke relaties en vriendschappen, waarbij successen worden gevierd en tegenslagen samen worden aangepakt. Of het je ambitie is om op een groot kantoor te werken of juist meer een niche organisatie, met bovenstaande eigenschappen kom je er wel.

En mocht Baker McKenzie jouw interesse hebben, staan we altijd open voor een kop koffie om de mogelijkheden te bespreken! 

>> Meer over Baker McKenzie

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.