VACATURE ALERT! Zoek je afwisselend werk dat er echt toe doet?
18-08-2022

Wij zijn op zoek naar een Office Manager (m/v) voor 20-24 uur p/w.

Ben jij een energieke persoonlijkheid, die ervaring heeft in het ondersteunen van een klein maar enthousiast team en wil jij het verschil maken voor talentvolle scholieren en studenten? Ben jij zelfstandig, gestructureerd en niet bang om te improviseren? Heb je ervaring met financiële administratie en algemene ICT vaardigheden, zit plannen in je DNA en zoek je afwisselend werk dat er echt toe doet? Lees dan vooral verder! 

 

Wie zijn wij?  

Sinds 1999 ondersteunt Stichting Giving Back talentvolle jongeren om hun ambities waar te maken. Dit doen wij met onze cross-cultural mentoring programma’s waarbij persoonlijke ontwikkeling en een persoonlijk mentortraject centraal staan. Onze missie is om samen met onze partners en vrijwilligers een bijdrage te leveren aan het vergroten van culturele diversiteit in de top van het bedrijfsleven en de overheid. Samen zetten we diversiteit aan het werk! 
 

Wat ga je doen als Office Manager?  

Als Office Manager ben je de lijm in het team van Giving Back. In deze rol draag je op de volgende manier bij: 
Je bent verantwoordelijk voor administratieve en organiserende zaken voor ons kantoor, zoals HR en ICT (incl. Microsoft Dynamics 365, Marketing Module en Teams) en bent vaak het eerste aanspreekpunt voor zowel interne als externe partijen; 
Je werkt nauw samen met de Programma Coördinator Scholierenprogramma en de Programma Coördinator Studentenprogramma ter ondersteuning van de programma’s. 
Je houdt je (wekelijks) bezig met de financiële administratie van facturen en declaraties. 
Je schakelt met onze werkstudenten over hun werkzaamheden en uren; 
Je ondersteunt samen met een werkstudent MarCom de Marketing Communicatie Manager met het ontwikkelen en publiceren van content op onze website of andere platforms; 
Je hebt nauw contact met vrijwilligers die zich inzetten voor Giving Back; 
Je bent het eerste contact voor mensen die contact opnemen met onze organisatie. 
 

Wie ben jij? 

Als Office Manager ben je een enthousiaste, sociale, ondernemende en flexibele collega met allround administratieve, financiële en ICT vaardigheden. Je vindt het leuk om mensen te ondersteunen, mee te denken hoe processen het beste werken en optimalisatie uit te voeren. Daarnaast ben je in kei in het prioriteren van taken en kun je onder druk blijven performen. Tevens vind je het leuk om samen te werken in een klein en betrokken team. 
 
 

Wat breng je verder mee? 

HBO werk- en denkniveau; 
Minimaal 3 jaar werkervaring als Office Manager; 
Groot en bewezen plan- en organisatievermogen met een hands-on mentaliteit; 
Zelfstandige werkhouding en regie kunnen voeren over eigen werk; 
Communicatief sterk en stevig in je schoenen staan; 
Probleemoplossend denkvermogen; 
Accuraat; 
Affiniteit met onze doelgroep is een pré; 
Ervaring met het werken in een vrijwilligersorganisatie(s) is een pré; 
Beschikbaarheid tussen de 20 en 24 uur per week; 
Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands. 

Wat bieden wij jou? 

Je komt te werken in een hecht team waar collegialiteit, teamwork maar ook zelfstandigheid en resultaatgerichtheid trefwoorden zijn. Binnen deze organisatie wordt er gestuurd op verantwoordelijkheid wat veel ruimte biedt om taken zelfstandig uit te voeren. Je rapporteert direct aan de directeur en werkt nauw samen met je andere collega’s.  
 
Je krijgt de kans jouw kennis en ervaringen in te zetten in een maatschappelijk relevante organisatie, in een functie met veel afwisseling en diversiteit.  
Een dynamische werkomgeving met 7 tot 10 collega’s op kantoor en 450 vrijwilligers; 
Werkplek in Amsterdam-Noord en (in overleg) mogelijk deels thuis. 
Mogelijkheden tot zelfontplooiing en groei; 
Veel ruimte voor eigen inbreng; 
 

En de zakelijke kant: 

Aantal uren per week: Een functie voor 20-24 uur per week (3/4 dagen);  
Salarisindicatie: € 2.500 - € 2750,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Inschaling is afhankelijk van je werkervaring en jouw persoonlijke ontwikkeling; 
Vakantiedagen: Naar rato 25 vakantiedagen op basis van een fulltime aanstelling. Oftewel 5 weken vakantie! Daarnaast kent Giving Back een aantal extra collectieve vrije dagen, rond de feestdagen. 
Vakantiegeld: 8% van het bruto jaarsalaris.   
Reiskosten OV kosten worden vergoed of je krijgt een kilometervergoeding à € 0,19 per km. Pagina-einde 
Diversiteit werkt! 
Wij zetten ons in voor het vergroten van de culturele diversiteit in de top van het bedrijfsleven en de overheid. Dit doen we niet alleen! Iedere dag zetten we ons samen met 15 scholen in vijf steden, 450 vrijwilligers en 11 partnerorganisaties in om onze missie na te streven en kansengelijkheid te ondersteunen. Als organisatie biedt Giving Back ruimte aan alle talenten op de arbeidsmarkt, ongeacht afkomst of achtergrond. In haar personeelsopbouw streeft Giving Back ernaar een afspiegeling te zijn van de samenleving waarin zij opereert.  
 
Is dit de baan voor jou? 
Enthousiast geworden? Stuur dan jouw CV en motivatie zo snel mogelijk aan Afra van Empelen afravanempelen@givingback.nl.  
Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons via info@givingback.nl. We vertellen je graag meer over de functie en de procedure!  
 
N.B. Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Neem contact op met Givingback

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.