Ook Scholierenprogramma lichting 2020 van start!
02-11-2020

Giving Back werkt hard om onze jongeren te kunnen blijven begeleiden, juist in tijden van Corona. Waar het Studentenprogramma de matchingsbijeenkomsten al achter de rug heeft, beginnen die voor het Scholierenprogramma in de vijf Giving Back steden in november.

Deze bijeenkomsten, die normaalgesproken op een van de Giving Back scholen in de desbetreffende stad worden georganiseerd, zullen voor deze lichting veelal online worden aangeboden.
Amsterdam en Rotterdam hebben ervoor gekozen om de matchingsavond binnen de mogelijkheden van de RIVM richtlijnen IRL te doen. In real life, dus!

Om gedurende de Covid-19 tijd de beste begeleiding te blijven bieden, hebben wij voor de lichting 2020 besloten om een bovengrens van 15 scholieren per stad aan te houden. Met kleinere groepen zijn wij namelijk beter in staat fysieke ontmoetingen en activiteiten te faciliteren en daarmee de kwaliteit van het Scholierenprogramma te blijven bieden.


We zijn er in het eerste half jaar van dit jaar noodzakelijkerwijs in de situatie geworpen de overstap zoveel  mogelijk naar digitaal te maken, zoals de rest van Nederland, met de verschillende uitdagingen. Ook voor de nieuwe lichting zetten we dit door en integreren we bruikbare digitale onderdelen in het programma. Met alle uitdagingen van offline naar online hebben we ook een aantal parels mogen ontwaren. Zo blijkt het omschakelen naar digitale werving  van scholieren met een filmpje  een praktische,laagdrempelige en hedendaagse tool te zijn in dit voorheen fysieke proces van presentaties op scholen.  Daarnaast hebben we met veel succes een aantal workshops voor de Scholieren online aan kunnen bieden en alternatief digitaal programma voor ons befaamde Holland Experience ontwikkeld.

Interpersoonlijke dynamiek

De fysieke ontmoeting is echter een van de belangrijkste aspecten van al onze progamma’s en zo ook het Scholierenprogramma. De interpersoonlijke dynamiek tijdens workshops, trainingen en mentor-mentee ontmoetingen is belangrijk. Het non-verbale op te kunnen pikken geeft een verdieping aan de programma onderdelen en aan de persoonlijke mentorrelatie.

De COVID-19 situatie levert ook ons hierin behoorlijk wat uitdagingen, maar dat weerhoudt ons er niet van om zoveel mogelijk te faciliteren dat scholieren, mentoren, stadscommissieleden en alle andere Giving Back toegewijden elkaar in real life kunnen blijven ontmoeten. Want niets werkt zo goed als elkaar direct in de ogen kunnen kijken en de energie te zien en te voelen. Op anderhalve meter afstand.

Oproep aan onze community

Vanuit die gedachte hebben we ook een oproep aan iedereen in onze community: veel van de locaties waar wij normaliter onze activiteiten organiseren in de vijf Giving Back steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven, zijn in verband met de Corona-richtlijnen niet toegankelijk voor derden. Daarom zijn wij op zoek naar vervangende locaties waarbij het vooralsnog per stad gaat om een groep van 15 Scholieren per workshop/training.

Kun jij ons daarbij helpen? Stuur dan een mail naar Claudia Valentijn en of Karlijn Offermans.

Neem contact op met Givingback

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.