Wat ga je doen?
Als Programmamanager Scholieren ben je de spil en het aanspreekpunt voor alle stakeholders in ons Scholierenprogramma om zo met een klein en enthousiast team en de hulp van vele vrijwilligers in de steden het programma verder te professionaliseren en uit te breiden.
In deze rol geef je samen met de lokale besturen in de Giving Back steden het programma-aanbod vorm en vult dit in. Het beoogde doel is om het Scholierenprogramma, voor zowel bestaande als nieuwe leden, goed te laten aansluiten bij de behoefte van de (potentiële) scholieren in de transitiefase van scholier naar student. Je bent als Programmamanager volledig verantwoordelijk voor het succesvol regisseren van het programma.
Daarnaast speel je een verbindende rol tussen de lokale vrijwillige besturen, scholen, sponsoren en overige stakeholders. Hier draag je op de volgende manier aan bij:
Wie zijn wij?
Giving Back ondersteunt al sinds 1999 jongeren voor wie studeren geen vanzelfsprekendheid is. Dit doen we voor deze talentvolle en ambitieuze jongeren met cross-culturele mentoring programma’s. We zijn 22 jaar geleden gestart met het Scholierenprogramma in Amsterdam bij het OSB en hebben dit uitbreid naar inmiddels vijf steden en 15 scholen. In 2009 hebben we het Studentenprogramma toegevoegd voor Bachelorstudenten HBO/WO. In 2015 hebben we hier ook een Excellent Programma voor een selecte groep Masterstudenten aan toegevoegd.
Scholierenprogramma
Het Scholierenprogramma draait in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven en richt zich op scholieren in het voorexamen jaar van hun havo of vwo-opleiding. Zij doen het op school aantoonbaar goed en zijn gemotiveerd om zichzelf verder te ontwikkelen bijvoorbeeld door een HBO of universitaire opleiding te volgen. Zij zijn eerste generatie aankomende studenten en missen rolmodellen in hun directe omgeving en een sociaal netwerk dat bij de transitie naar student kan ondersteunen. Door deze factoren ligt de focus tijdens de ontwikkeling van deze scholieren vrijwel volledig op het opdoen van kennis en is er geen aandacht voor het verbreden van de horizon en het bieden van een maatschappelijke context. Zonder begeleiding maken deze scholieren ook als ze later wel gaan studeren aantoonbaar minder kans op de arbeidsmarkt. Wij bieden met ons Scholierenprogramma een omgeving voor deze talentvolle Scholieren om hun horizon te verbreden en met een mentor en een opbouwend activiteitenprogramma gericht op persoonlijke en professionele groei, in 13 maanden aan de slag te gaan om alles uit hun talent te halen en de best passende studiekeuze te kunnen maken.
Wat bieden wij jou?
Je komt te werken in een hecht team waar collegialiteit, teamwork maar ook zelfstandigheid en resultaatgerichtheid trefwoorden zijn. Binnen deze organisatie wordt er gestuurd op verantwoordelijkheid wat veel ruimte biedt om taken zelfstandig uit te voeren. Je rapporteert direct aan de directeur en werkt nauw samen met je collega’s in de Back-office, de Coördinatoren van de Programma’sen de Marketing-Communicatie manager. Je krijgt de kans jouw kennis en ervaringen in te zetten in een maatschappelijke relevante organisatie, in een functie met veel afwisseling en diversiteit.
En de zakelijke kant:
Diversiteit werkt!
Het vergroten van de culturele diversiteit in de top van het bedrijfsleven en de overheid is onze missie. Als organisatie biedt Giving Back ruimte aan alle talenten op de arbeidsmarkt, ongeacht afkomst of achtergrond. In haar personeelsopbouw streeft Giving Back ernaar een afspiegeling te zijn van de samenleving waarin zij opereert.
Is dit de baan voor jou?
Enthousiast geworden? Stuur dan jouw CV en motivatie z.s.m. aan Karim El-Khetabi.
Heb je vooraf nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over de functie en de procedure!
Heb je vooraf nog vragen?
Neem dan gerust contact met ons op via info@givingback.nl. We vertellen je graag meer over de functie en de procedure!
N.B. Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.
Wachtwoord vergeten of instellen?