De zesde MasterClass bij Baker McKenzie
26-05-2023 Afgelopen vrijdag hadden de Masterstudenten het genoegen om de zesde MasterClass bij Baker McKenzie bij te wonen, waar het boeiende thema 'Mens&Professional' centraal stond. Dit thema blijft gedurende ons hele professionele leven relevant, aangezien het gaat over wie we zijn, hoe we onszelf presenteren in ons werk en welke beslissingen invloed hebben op onze loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. 

De MasterClass begon met een introductie van Baker McKenzie door Mark van Duijvenvoorde en Darya Bondarchuk, partners bij het bedrijf. Darya deelde vervolgens haar persoonlijke verhaal over haar jeugd als migrant uit Oekraïne en hoe ze heeft geleerd om te navigeren in nieuwe contexten. Haar ervaringen dienden als inspiratiebron voor de aanwezige Masterstudenten. 

Daarna was het de beurt aan Merijn Everaarts, de oprichter en eigenaar van Dopper, om zijn inspirerende verhaal te delen. Hij vertelde hoe hij op een dag een strand vol plastic zag en besefte dat er verandering nodig was. Maar hoe kon hij zelf bijdragen aan die verandering? Zo ontstond het idee van Dopper, een bedrijf dat kraanwater promoot en het gebruik van plastic flesjes wil verminderen. Zijn verhaal illustreerde het belang van het nemen van actie en het najagen van een hoger doel. 

Vervolgens verwelkomden de aanwezigen Dr. Ana Pereira Daoud, een oud-student van het Giving Back-programma en bio-ethicus. Zij gaf de Masterstudenten waardevol advies: "Behandel jezelf alsof je jouw beste vriend bent, jij bent er altijd voor jezelf. What progress have I made? I have begun to be a friend to myself." Deze woorden benadrukten het belang van zelfzorg en zelfliefde, wat essentieel is voor een gezonde persoonlijke en professionele groei. 

Daarnaast hadden we het genoegen om Maartje Wolf te verwelkomen, een trainer, spreker en expert op het gebied van werkgeluk, en tevens voorzitter van de stadscommissie Utrecht. Zij gaf een interactieve Happiness Workshop waarin ze inzichten deelde over wat bijdraagt aan geluk op de werkvloer. Maartje benadrukte ook het belang van werkgeluk en werktevredenheid en gaf de studenten de opdracht om een manifest op te stellen over de purpose van Masterstudenten en de waarden die zij belangrijk vinden. 

Al met al bood de MasterClass niet alleen waardevolle inzichten in professionele en ethische vraagstukken, maar ook in het belang van werkgeluk en hoe dit te realiseren. De aanwezigen waren zeer dankbaar voor de gelegenheid om deel te nemen aan deze inspirerende sessie en willen graag Baker McKenzie en alle sprekers bedanken voor een uitstekende Masterclass!

Neem contact op met Givingback

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.