VACATURE ALERT! Ben jij die initiatiefrijke regisseur die diversiteit aan het werk wil zetten?
01-07-2022

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR EEN PROGRAMMAMANAGER SCHOLIEREN, MAX. 32 UUR P/W.

Droom jij ervan kansengelijkheid een boost te geven door talentvolle scholieren te helpen het meeste uit hun talent te halen? Ben jij een spin in het web als het gaat om het accuraat, inspirerend en enthousiast coördineren van programma’s voor onze Scholieren? Kun je eenvoudig en professioneel schakelen tussen schoolcoördinatoren en lokale vrijwillige besturen? Ben je een zelfstandige, initiatiefrijke werker met verantwoordelijkheidsgevoel die floreert in een dynamische omgeving? Weet jij de juiste verbindingen te maken en ben je resultaatgericht? Lees dan vooral verder.

Wat ga je doen?

Als Programmamanager Scholieren ben je de spil en het aanspreekpunt voor alle stakeholders in ons Scholierenprogramma om zo met een klein en enthousiast team en de hulp van vele vrijwilligers in de steden het Scholierenprogramma verder te professionaliseren en uit te breiden.

In de rol van Programmamanager geef je samen met de lokale besturen in onze Giving Back steden het programma-aanbod vorm en vult dit in. Het beoogde doel is om het Scholierenprogramma, voor zowel bestaande als nieuwe leden, goed te laten aansluiten bij de behoefte van de (potentiële) Scholieren in de transitiefase van Scholier naar Student. Je bent als Programmamanager volledig verantwoordelijk voor het succesvol regisseren van het programma. Daarnaast speel je als coördinator een verbindende rol spelen tussen de lokale vrijwilliger besturen, scholen, sponsoren en overige stakeholders.

Takenpakket

·        Je verzorgt de algemene informatievoorziening omtrent het programma aanbod, je staat geïnteresseerden te woord en verzorgt mailings voor onze stakeholders;
·        Je ondersteunt de werving van scholen en mentoren en werving & selectie van Scholieren in de steden;
·        Je bent verantwoordelijk voor het administratieve proces voor het programma in CRM;
·        Je bent verantwoordelijk voor de operatie bij de lokale besturen en ondersteunt de lokale organisatie met de opzet en start van het programma;
·        Je zit het voorzittersoverleg voor en volgt nauwkeurig de te ondernemen acties op lokaal en landelijk niveau;
·        Je zet de lijnen uit voor de uitvoering van de landelijke activiteiten van het Scholierenprogramma, zoals regelen van locaties, sprekers en catering samen met de Back Office;
·        Geeft richting aan de groei van het Scholierenprogramma en maakt resultaten meetbaar;
·        Geeft richting en invulling aan het MBO-programma in nauwe samenwerking met de directeur van Giving Back.
 

Wie ben jij?

·        Je hebt HBO werk- en denkniveau;
·        Je weet jouw analytisch vermogen uitstekend in te zetten;
·        Je hebt gewerkt met talentvolle & ambitieuze scholieren (pre);
·        Je hebt ervaring in een maatschappelijke context; je kunt net zo makkelijk bewegen in een zakelijke omgeving;
·        Je verbindt en bouwt bruggen tussen lokale besturen, onze scholen, sponsoren en overige vrijwilligers;
·        Je bent nauwkeurig in planning, communicatie en uitvoering (Plan-Do-Check-Act cyclus);
·        Je hebt ervaring in programma-ontwikkeling; zowel behoefte achterhalen bij betrokken partijen, activiteiten ontwikkelen en deze in samenspraak als realiseren;
·        Je neemt regie en resultaatgerichte verantwoordelijkheid over Scholierenprogramma;
·        Je bent een teamplayer;
·        Je hebt drie tot vijf jaar werkervaring (en als pré ben je net als onze doelgroep ook eerste generatie student geweest).

Wie zijn wij?

Giving Back ondersteunt al sinds 1999 jongeren voor wie studeren geen vanzelfsprekendheid is. Dit doen we voor deze talentvolle en ambitieuze jongeren met cross-culturele mentoring programma’s. We zijn 22 jaar geleden gestart met het Scholierenprogramma in Amsterdam bij hte OSB en hebben dit uitbreid naar inmiddels vijf steden en 15 scholen. In 2009 hebben we het Studentenprogramma toegevoegd voor Bachelorstudenten HBO/WO. In 2015 hebben we hier ook een Excellent Programma voor een selecte groep Masterstudenten aan toegevoegd.
 

Scholierenprogramma

Het Scholierenprogramma, draait in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven en richt zich op scholieren in het voorexamen jaar van hun havo of vwo-opleiding. Zij doen het op school aantoonbaar goed en zijn gemotiveerd om zichzelf verder te ontwikkelen bijvoorbeeld door een HBO of universitaire opleiding te volgen. Zij zijn eerste generatie aankomende studenten en missen rolmodellen in hun directe omgeving en een sociaal netwerk dat bij de transitie naar student kan ondersteunen. Door deze factoren ligt de focus tijdens de ontwikkeling van deze scholieren vrijwel volledig op het opdoen van kennis en is er geen aandacht voor het verbreden van de horizon en het bieden van een maatschappelijke context. Zonder begeleiding maken deze scholieren ook als ze later wel gaan studeren aantoonbaar minder kans op de arbeidsmarkt. Wij bieden met ons Scholierenprogramma een omgeving voor deze talentvolle Scholieren om hun horizon te verbreden en met een mentor en een opbouwend activiteitenprogramma gericht op persoonlijke en professionele groei, in 13 maanden aan de slag te gaan om alles uit hun talent te halen en de best passende studiekeuze te kunnen maken. 

Wat bieden wij jou?

·        Een dynamische werkomgeving met 7 collega’s op kantoor en 450 vrijwilligers;
·        Werkplek in Amsterdam en veel op locaties;
·        Geen 9 tot 5 baan;
·        Een groot zakelijk netwerk;
·        Mogelijkheden tot zelfontplooiing en groei;
·        Veel ruimte voor eigen inbreng.

Je komt te werken in een hecht team waar collegialiteit, teamwork maar ook zelfstandigheid en resultaatgerichtheid trefwoorden zijn. Binnen deze organisatie wordt er gestuurd op verantwoordelijkheid wat veel ruimte biedt om taken zelfstandig uit te voeren. Je rapporteert direct aan de directeur en werkt nauw samen met de Back Office en de Marketing Communicatie manager.

En de zakelijke kant:

·        De functie heeft betrekking op 32 uur in de week;
·        Salarisindicatie op basis van fulltime aanstelling € 3.250,- en max. € 4.000,- bruto per maand. Afhankelijk van je werkervaring, kennis en persoonlijke ontwikkeling;
·        Naar rato 25 vakantiedagen op basis van een fulltime aanstelling. Vakantiegeld 8% van het bruto jaarsalaris; 
·        Reiskosten o.b.v. het openbaar vervoer en daar waar nodig een kilometervergoeding van € 0,19 per km;
·        Telefoon van de zaak voor zakelijk gebruik.

Sluit jouw profiel nauw aan bij het profiel van deze functie en klinkt werken aan diversiteit jou als muziek in de oren? Stuur dan jouw CV en motivatie aan Karim El Khetabi, karimkhetabi@givingback.nl.

N.B. Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Neem contact op met Givingback

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.